Kagge med seks av ti på topp

Raymond Vik (foto: Ina Strøm)

BOKHØSTEN: Markeds- og kommunikasjonssjef Raymond Vik hos Kagge har all grunn til å smile. Forlaget har gjort det oppsiktsvekkende bra i årets bokhøst.

En titt på boksalget ved inngangen til de to avgjørende julemånedene er alltid spennende analyse. Norsk sakprosa for voksne har vært blant vinnerne så langt i år. Tall fra Forleggerforeningen viser at denne bokgruppen er opp hele 7,5 prosent etter årets ti første måneder.

Kagge er tradisjonelt blant toppforlagene innen denne viktige og største bokgruppen. Slik blir det også denne bokhøsten. Ser vi på salgstallene fra august og ut oktober, har Kagge hele seks av de ti mest solgte sakprosatitlene.

Øverst finner vi Min instastory av Mads Hansen, tett fulgt av Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne med Sy med Ingrid og Ingrid. Det må en forsvarssjef til for å hindre tredobbel Kagge i topp. Erik Kristoffersens Jegerånden (Gyldendal) plasserer seg på tredjeplass.

Dernest er det igjen Kagge med Harald Stanghelles Kongen forteller (nå i et opplag på 55.000). Videre finner vi Terje Tvedts Verdenshistorie (fra datterforlaget J.M. Stenersen), Anne Sverdrup-Thygesons På naturens skuldre, samt Eyvind Hellstrøm og Anita Rennans Hellstrøms hemmeligheter – alle fra Kagge – blant de ti øverste på sakprosalista.

Topp 10 for norsk sakprosa for voksne (Uke 31-44) – 2020

Listen er utarbeidet på grunnlag av tall fra Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.