Se litteraturfestivalen live fra teltet

Foto: Visit Lillehammer

Følg direktesendingen fra programpostene på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Ikke til stede på Lillehammer-festivalen i år? Fortvil ikke. Du kan nemlig følge store deler av programmet live på BOK365. Løpet av de neste dagene vil du kunne se direktesending fra programpostene i både Teltet og på biblioteket.

Følg Norsk Litteraturfestivals programposter i Teltet live her:


Program for søndag:

12.00-12.50: Paris au revoir

De to forfatterne Anna Kleiva og Hans Petter Blad har begge et spesielt forhold til den franske hovedstaden. På hvert sitt hold har de skrevet bøker om den tilstanden Paris er i. Blad har et utvalg bøker fra Paris på samvittigheten, deriblant hans ferske roman Paris-kontorene og poesiboken Clair-Obscur. Både sistnevnte bok og Anna Kleivas Drikkeviser frå Paris, begge fra 2016, har rukket å bli en del av den norsk-franske poesikanon. De to kollegene avslutter festivalens frankofone fokus med en samtale om når, hvor og hvorfor Paris og litteratur!

14.00-14.50: Språkkafe med Kristin Fridtun

Kva slags form og eigenskapar har språket? Det har folk krangla om i uminnelege tider. Aasmund O. Vinje meinte at landsmålet var eit staseleg orgel, Knut Hamsun meinte at det var eit salmodikon – eit simpelt, einstrengja strykeinstrument. Dialektane har blitt oppfatta som friske fjellbekker, medan skriftspråka er velordna byggverk. Men kven av språka våre er det beste verktøyet? Og kven var det som hevda at språket er ein sau? Filolog og språkspaltist Kristin Fridtun har svaret.