Sakprosapris til Fatland

FRA 8848 TIL NULL - OG OPP IGJEN: Erika Fatland.

Erika Fatland hedres for "fremstående forfatterskap".

Forfatter Erika Fatland får Bokhandelens sakprosapris på 50.000 kroner for sitt forfatterskap. Prisen er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, og skal gå til en ung, norsk sakprosaforfatter.

 

– Jeg har aldri fått en pris før, og syns dette er utrolig stas. Det gir inspirasjon til nye reiser og flere bøker, sier Erika Fatland.

 

– Målet med prisen er å løfte frem nye stemmer i norsk sakprosa, og inspirere til mer skriving og flere utgivelser, sier Trine Stensen i Bokhandlerforeningen i forbindelse med tildelingen.

 

«Modig og kunnskapsrik forfattar»

Om Fatlands siste bok Sovjetistan sier juryen «Lesaren får reisa på papiret i land få av oss kjenner, i følgje med ein nysgjerrig, modig og kunnskapsrik forfattar. Fatland maktar å laga både alvorleg, opplysande og underhaldande tekst ut av ei til dels strabasiøs reise som ho gjorde åleine også i dei av statane der det er langt mellom minibankar og trådlause nettverk, der ytringsfridom er framandord og der alle slags reiser er strengt regulerte og overvaka.»


Juryen har bestått av oversetter og forfatter Eve-Marie Lund, Arnhild Skre, sakprosakritiker i NRK og forfatter, samt Espen Søbye, sakprosakritiker i Morgenbladet og forfatter.