Sæterbakkens minnepris til Åmodt

Tina Åmodt ble tirsdag kveld tildelt Stig Sæterbakkens minnepris. Prisen er på 100 000 kroner.

Stig Sæterbakkens minnepris deles ut årlig av forlaget Cappelen Damm til en forfatter med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter. Prisen er åpen for alle sjangere innenfor det skjønnlitterære feltet, og forfattere fra alle forlag.

Tina Åmodt er født i 1985 på Askøy og bosatt på Tøyen i Oslo. I 2010 debuterte hun med Anleggsprosa, som vakte stor begeistring blant lesere og kritikere. Hun arbeider også som journalist og litteraturanmelder, og er tidligere student ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og Litterær Gestaltning i Gøteborg.

Tina himmelfallen over Sæterbakken
Lykkelig prisvinner: Tina Åmodt. Foto: Kolon forlag

 

«Tid til å utvikle lovende forfatterskap»

Prisen utdeles årlig til minne om forfatteren Stig Sæterbakken, som døde i januar 2012. Hans raushet overfor unge litterære talenter tenkes videreført med denne prisen, som har som intensjon å gi allerede lovende forfatterskap mulighet og tid til å utvikle seg.

Tidligere vinnere av Stig Sæterbakkens minnepris er Mette Karlsvik i 2012, Jan Roar Leikvoll i 2013 og Kristin Berget i 2014.

Juryen for årets pris har bestått av Ane Nydal (Norsk Kritikerlag), Aasne Linnestå (Den norske Forfatterforening) og Solgunn Solli (Norsk Bibliotekforening).