Riley runder millionen i Norge

- og da snakker vi ikke kroner, men bøker. Riley smir forøvrig mens jernet er varmt. I januar kommer en ny bok i serien om De syv søstre.

Vi elsker Lucinda Riley her i landet. På seks år har den irske forfatteren solgt en million bøker. Det opplyser Rileys forlag Cappelen Damm.

Og det har hjulpet godt at vi er blitt hektet på romansyklusen De syv søstre, der deler av handlingen foregår i Norge. Tre bøker er kommet så langt, og en ny er klar i januar. Det er vel ikke å ta veldig i å tro at totalsalget vil øke enda litt.

Les også: Lucinda gjør Norge

Konstant på listene

Lucinda Rileys første roman på norsk, Orkideens hemmelighet, kom i 2011, og etter det har det kommet minst én, av og til to, bøker i året. Siden Stormens søster kom ut i januar 2016, har en eller annen Riley-roman ligget på en av bestselgerlistene, ifølge forlaget hennes.

Riley-suksessen i Norge ble enda større da De syv søstre ble lansert. Bind 2, Stormens søster, har handling fra både Bergen og Oslo, og blant annet spiller Edvard Grieg en viktig rolle i en av romanens kjærlighetshistorier.

Les også: Griegs kjærlighetsbarn

Perlesøsteren er meldt

I januar kommer altså enda en bok i serien. I Perlesøsteren skal vi til blant annet  Australia. Rettighetene til en tv-serie av De syv søstre er også solgt til et produksjonsselskap i Hollywood, så forfatteren, som begynte sin yrkeskarriere som skuespiller, har gjort det ganske skarpt også i sin nye jobb, for å si det slik.

Lucinda Riley er født i 1971, og skrev sin første bok da hun var 24 år gammel. Hun bor sammen med mann og fire barn i North Norfolk i England og West Cork, Irland.