Lucinda gjør Norge

Lucinda Riley er på norgesbesøk denne uken og besøker tre byer med sin siste roman.

I kveld Bergen, i morgen Fredrikstad og torsdag Oslo. Bor du nær en av disse byene kan du møte Riley og høre henne fortelle om sin siste roman De syv søstre i samtale med Kari Birkeland.

riley De syv søstre er første bind i en tenkt serie på syv bøker. I dette første bindet finner mesteparten av handlingen sted i Brasil, der boken også er skrevet. Det skal etter planen bli syv enkeltstående romaner som likevel henger sammen, og andre bind, Den andre søsteren, foregår i Norge. Mesteparten av den handlingen finner sted i Christiania/Oslo og Bergen over et tidsspenn på 140 år.

Lucinda Riley forteller at denne andre boken faktisk åpner med urpremieren på Ibsens (og Edvard Griegs) Peer Gynt i Christiania i 1876. Hun forteller at under arbeidet med boken var hun så heldig å treffe noen fantastisk hjelpsomme mennesker som skaffet henne tilgang til gamle programmer, musikk og fotografier.

Brasil

Men den første boken forgår for en stor del i Brasil, og dette skriver forlaget om boken De syv søstre:

De-syv-søstre-helt-ny-649x1024«Maia D’Apliése og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død.
Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.»

Norgesvenn

Lucinda Rileys fem tidligere bøker solgte ifølge Cappelen Damm 150 000 eksemplarer bare i Norge i 2014, og det er naturlig nok store forventninger til den nye serien hennes. På bloggen Forfatterliv skriver hun at hun føler at Norge er blitt hennes annet hjem, siden hun nå har tilbragt så mye tid her.

– Selv når jeg ikke befinner meg der rent fysisk, er jeg der i tankene mens jeg redigerer boken, skriver hun.

Under researchen til denne andre boken oppholdt hun seg mye i Norge, og nå er hun altså tilbake. I første omgang for å lansere den første boken i serien.

Du kan møte Lucinda Riley her:

Litteraturhuset i Bergen tirsdag 13. januar kl 1900

Cappelen Damm-huset i Oslo 14, januar kl 1900

Litteraturhuet i Fredrikstad 15. januar kl 1900