Rekordår for Cappelen Damm-søster

Adm. direktør Lars Boesgaard

REGNSKAPSÅRET 2023: Cappelen Damms danske søsterforlag viser nye rekorder - både hva gjelder omsetning og driftsresultat.

Egmont-eide Lindhardt og Ringhof har fordoblet sin omsetning på seks år og viser rekordhøye tall i fjorårsregnskapet.

Lindhardt og Ringhof omsatte i 2023 for 706 millioner danske kroner (DKK) (1 060 mill. NOK). Driftsresultatet viste etter dette et overskudd på 56 millioner (84 millioner NOK).

Omsetningen økte med dette over 100 millioner DKK (150 mill. NOK) i fjor alene.

– Samtidig har vi lykkes i å gjennomføre en vellykket digital omlegging av forlaget, uten at det har gått ut over salget av trykte bøker. Det er også grunn til å bemerke at vi i løpet av de seks siste årene har fordoblet antallet medarbeidere til 450, heter det i pressemeldingen fra adm. direktør Lars Boesgaard.

– Av de 32 millioner bøkene som Lindhardt og Ringhof samlet solgte i 2023, stod strømming for en vesentlig del gjennom den heleide digitale strømmetjenesten Saga. Lesekretsen har aldri vært større og fra Sagas 130 000 digitale utgivelser på 30 språk er en rekke danske forfattere som Steffen Jacobsen og Michael Katz Krefeld nå gjort tilgjengelig for lesere i mange land, fortsetter Boesgaard.

– Vi venter å fortsette framgangen ytterligere i 2024, hvor vi nå har sterke forfatterskap og titler på vei, avslutter Lars Boesgaard.