Reese leser Harper

Harper Lee (Foto: Chip Somodevilla / Getty Images)

Skuespilleren Reese Witherspoon leser lydbokutgaven av Harper Lees kommende roman.

Nyheten ble kunngjort på twitterkontoren @GSAWatchmanBook, og reaksjonene i sosiale medier er overveldende. 

 

HARPERLEECOVERWATCHMANDet er stilt store forventninger til Harper Lees nye bok Go Set a Watchman, som er ventet til sommeren. Harper Lee har vært taus siden hun brakdebuterte med To Kill a Mockingbird (Drep ikke en sangfugl) i 1960. Mye er allerede sagt og skrevet om den kommende romanen, som har det samme persongalleriet som i debuten, men der handlingen finner sted senere. Det har også vært stilt spørsmål om 88 år gamle Lees tilregnelighet når hun nå bryter tausheten etter 55 år.

 

Bokelsker

Reese Witherspoon (39) er en ivrig bokelsker, og sier dette i en uttalelse i forbindelse med signeringen av lydbokkontrakten:

«As a Southerner, it is an honor and privilege to give voice to the Southern characters who inspired my childhood love of reading, Scout and Atticus Finch. I am eager for readers to be transported to a pivotal time in American history in the manner that only Harper Lee’s gorgeous prose can deliver.»

I Go Set a Watchman møter vi igjen Scout Finch, hovedprsonen i Drep ikke en sangfugl, men denne gang som voksen. Det er stilt enorme forventninger til Harper Lees nye bok, som for lengst er utropt til årets snakkis i bøkenes verden.

Les også: Slik blir Harper Lees nye bok.

Les også: Å lese Harper Lee.