Prisdryss til Deichman-kortfilm

Vant to priser på den internasjonale bokmessa i Torino. 

Søndag kveld vant Deichman to kortfilmpriser på den internasjonale bokmessa i Torino.

Filmen vant kategoriene «Årets beste video» og «Årets dokumentar». Den seks minutter og 14 sekunder lange filmen viser innsiden av Deichman Bjørvika, med forfatterne Lars Saabye Christensen og Camara Lundestad Joof og en pianospillende Lars Lillo-Stenberg sammen med sangeren Maria Lotus.

Rottefanger i revers

– Dette er fantastisk moro og virkelig stas. Vi bestemte oss for å lage en proper film med elementer fra den store åpningen av Deichman Bjørvika, fordi kun et lite antall mennesker fikk være tilstede på grunn av pandemien. Med filmen fikk «alle» mulighet til å se og høre, sier åpningsfestansvarlig Reinert Mithassel i Deichman.

Det er Lasse Gretland som hadde regien, mens fotografer var Kristoffer Archetti og Pål Ulvik Rokseth. Sølve Huuse Amundsen er ansvarlig for lyddesignet. Konseptet var å lokke publikum ved å friste med en reise vekk fra lille Norge utenfor og inn i bibliotekets store verden av muligheter for kunnskap og opplevelser. – En slags Rottefangeren fra Hameln i revers, sier Gretland.

«Et kjærlighetsbrev»

Juryen i Torino sier følgende: «Et kjærlighetsbrev til biblioteket, faktisk alle biblioteker, fortalt gjennom bruk av poesi, prosa og musikk. Seeren får virkelig en følelse av «hvorfor» et bibliotek er viktig, i tillegg til å utforske Oslo og Deichman Bjørvika. Filmen klarer harmonisk å blande dokumentasjons- og formidlingsbehovet med en distinkt, fortellende stil.»

Her kan du se kortfilmen som fikk prisen.