Pris til Litteraturhus-leder

PRISET: Kristin Helle-Valle er årets vinner av kulturprisen i Bergen.

Kristin Helle-Valle får Bergen kommunes kulturpris.

– Som initiativtaker til og daglig leder for Litteraturhuset i Bergen har Helle-Valle gitt byen et levende, pulserende litteraturhus midt i byen. På seks år er huset blitt en institusjon det nesten er umulig å forestille seg byen og litteraturfeltet uten. Her kan publikum oppleve et rikt og bredt litteraturprogram av høy kvalitet, og huset er blitt en av byens viktigste samtale- og debattarenaer, skriver juryen. Og de har mer:

– Kristin Helle-Valle har ikke bare skapt et levende litteraturhus for byens befolkning, hun har også arbeidet for hele verdikjeden på litteraturfeltet. På huset tilbyr hun gratis skriveplass til forfattere, og her finnes også byens eneste uavhengige bokhandel.

Takker byråkratene

– Tusen takk til Bergen kommune, som helt fra Monica Mæland og Trude Drevlands tid i 2009 og frem til i dag, gjennom ulike personer, partier og konstellasjoner, har støttet opp om arbeidet mitt med å etablere og drive Litteraturhuset i Bergen. Jeg er så heldig! Det er med stolthet jeg underveis i denne historien har kunnet si at kommunen alltid har heiet på meg og hjulpet meg til å forstå byråkratiets og søknadenes irrganger. Og hvis jeg har bedt om hjelp, har det stått folk parat til å forklare og veilede. Kommunen har vært med på å gjøre det mulig for meg å gi noe tilbake til denne fantastiske byen i et fantastisk Vestland. Hurra for byråkrater og kulturpolitikere i Bergen, skriver Kristin Helle-Valle i sin takketale.