Pengene strømmes inn

Strømmetjenesten Storytel har nesten fordoblet inntektene fra i fjor. Og for aller første gang er også selskapets forlag Massolit i pluss.

– Vi kommer til å vokse enda raskere, sier Storytel-toppsjef Jonas Tellander (bildet).

Storytel fortsetter å øke antall abonnenter og for første gang på sju år går også selskapets forlag Massolit med overskudd, viser Storytels seneste delårsrapport – referert i bransjemagasinet Svensk Bokhandel.

Lydboktjenesten hadde i gjennomsnitt 291 600 abonnenter gjennom andre kvartal – en økning på 23 300 og fra det foregående. Inntektene fra streaming økte med 12 prosent til 111 mill svenske kroner. Dermed er inntektene nesten fordoblet i løpet av det siste året.

 

Bra sommer-tilvekst

Jonas Tellander og Storytel lover enda sterkere vekst i sin fremtidsprognose, ikke minst fordi sommersesongen vi når er inne i normalt er en god rekrutteringsperiode. Totalt venter selskapet å ha 335 000 abonnenter ved kvartalets slutt.

Storytel omsatte totalt for 120 mill svenske kroner i tredje kvartal – og satt igjen med 4,8 mill kr på bunnlinjen.

 

PressJonasTellander5

(Foto: Storytel)

 

Forlag i pluss

– Spesielt gledelig er det at Massolit, som vi kjøpte for ett år siden, er i pluss etter syv år med tap, sier Jonas Tellander til Svensk Bokhandel.

Kvinnene dominerer også på strømme-siden. Men selv om flertallet av de 194 000 svenske abonnentene er kvinner, er andelen mannlige lesere ikke ubetydelig: 70 000 og stadig økende, i følge Storytels kvartalsrapport.