Over 2000 på «Det nye Europa»

Europa-engasjement har vært stort på Litteraturhuset i Oslo denne uka. Du har fremdeles muligheten til å se fotoutstillingen Sea Change.

Over 2000 publikummere gjestet Litteraturhusets program om «Det nye Europa» denne uken. Konferansen – med gjester som Geert Maak, Silvia Avallone og Simen Ekern – åpnet den internasjonale fotodokumentarutstillingen Sea Change.

 Tretten ledende fotografer fra tretten europeiske land har dokumentert hverdagen til europeisk ungdom over to år. Utstillingen er åpen hver dag fram til 1. februar, før den sendes videre til blant annet Berlin, Salzburg, Wien og London.

 

– Utrolig inspirerende

I løpet av uka har også 40 elever fra Hellerud videregående skole hatt fotoworkshop med åtte av fotografene fra prosjektet Sea Change. Bildene de tok er samlet i en katalog og tre vinnere ble kåret.

 

001_Krediteres_Sea_Changex_Litteraturhusetx_Tommy_Ellingsen_JPG_544905273
(Foto: Tommy Ellingsen / Sea Change, Litteraturhuset)

 

– Det var utrolig inspirerende å jobbe med ungdommene, sier norsk-islandske Tommy Ellingsen, en av Sea Change-fotografene som deltok på workshopen. – De fotograferte ærlige bilder av ting de er opptatt av. Produktet de laget kan de være stolte av. Jeg håper vi får til flere slike workshops i andre land og får sett forskjeller og likheter ungdommene imellom.

 

Videre i Europa

Også den prisbelønte spanske fotografen og filmskaperen Pep Bonet, norske Marie von Krogh, maltesiske Joanna Demarco, tyske Fabian Weiß, portugisiske José Sarmento Matos og en av initiativtakerne til Sea Change, britiske Jocelyn Bain Hogg, gjestet Litteraturhuset og jobbet med ungdommene på fotoworkshopen.

Etter å ha vært utstilt på Litteratuhuset i Oslo skal fotografiene sendes videre til andre europeiske byer, blant annet Berlin, Wien, Salzburg og London. I september stilles de ut under Kapittelfestivalen i Stavanger.

Sea Change-utstillingen kan sees fram til søndag 1. februar i hele Litteraturhusets åpningstid. Rundt 1000 har besøkt utstillingene denne uken, i tillegg til de 2000 publikummerne på arrangementene.

 

(Hovedbilde, foto: Jocelyn Bain Hogg / Sea Change, Litteraturhuset i Oslo)