Over 100 000 på bokfestivalen

–Over all forventning, fastslår festivalsjef Mari Reinholt Aas. Over 100 000 var innom arrangementene på Oslo Bokfestival, i følge foreløpige anslag.

Festivalsjef Mari Reinholt Aas er storfornøyd med årets festival – den femte i rekken: –Det har vært så gøy å se publikum kose seg her i Spikersuppa. Forfattere, programledere, bokhandlere og frivillige, alle har gjort en fantastisk innsats!

Festivalledelsen er ikke helt ferdige med opptellingen, men anslår besøkstallene til å være over 100 000. Det var yrende liv og fin aktivitet på flere scener – som Last Train, Kulturhuset og i Spikersuppa. Noe færre folk ble det antydet at det var på det tradisjonelle «Bok på plassen»-arrangementet, i og med at man i år måtte flytte fra uteområdet på Sehesteds plass og inn i Aschehougs bakgård på grunn av arbeider ute på plassen, men foreløpig sitter man ikke med håndfaste tall.

 

Folksom helg

Det var i det hele tatt en svært folksom helg i hovedstaden – med stor matfestival, Kulturnatt og åpning av Høstutstillingen.

Gir de forskjellige arrangementene drahjelp eller stjeler de fra hverandre?

–Vi tror alle nyter godt av at det er mye som skjer i sentrum Vi tror det er positivt og er veldig fornøyde med at Matstreif, Kulturnatt og Høstutstillingen er samme helg. Har inntrykk av at folk streifer fra den ene festivalen til den andre. Været har også veldig mye å si for oss, og i så henseende var vi jo veldig heldige, sier Mari Reinholt Aas.

 

Tett med høydepunkter

Årets høydepunkter for din egen del?

–Selv gledet jeg meg aller mest til «Perler fra bokhøsten» med Vigdis Hjorth, Gunnhild Øyehaug, Gaute Heivoll og Levi Henriksen. Jeg syntes også det var veldig spennende å høre Jonas Gahr Støre og Jonas Bals fortelle om I bevegelse. Sakprosaforedragene til Festivaluniversitetet var også blant høydepunktene for min del.

Noe dere vil gjøre annerledes neste år?

–Her og nå er det ikke så mye jeg ville gjort annerledes, men vi kommer nok på noe etter hvert.