– Hjertelig velkommen!

MED SOLIDE TALL: Tom Harald Jenssen og Cappelen Damm (foto: Berit Roald)

NY STRØMME-AKTØR INNTAR NORGE: Flere norske forlag har allerede signert med Nextory – men kun Cappelen Damm av de tre store.

Hittil har strømmegiganten Storytel og utfordrer Fabel fightet om markedsandelene, men nå får de konkurranse: Den svenske strømme-aktøren Nextory varsler oppstart i Norge rundt månedsskiftet april-mai.

– Vi ville gjerne ha Cappelen Damm med på toget, før vi tok en beslutning om lansering, sier Shadi Bitar, gründer og administrerende direktør i Nextory.

I samtale med flere

Strawberry, Vigmostad & Björke, Kagge, Samlaget og Goliat er også på plass, men forlagshuset i Akersgata er enn så lenge det eneste av «de tre store» som har signert avtalen.

– Vi er i samtale med flere, forsikrer Magnus Nytell, sjef for Nextorys globale satsing. – Vår ambisjon er å ha bøker fra alle forlag.

– Vi er glade for at Nextory nå kommer inn på det norske markedet. Alle som vil bidra til å bygge det norske strømmemarkedet sterkere, og tilbyr bærekraftige vilkår for rettighetshaverne, er hjertelig velkomne, sier Cappelen Damm-toppsjef Tom Harald Jenssen (bildet) til BOK365.

– Er det rom for tre store lydbok-strømmetjenester i Norge?

– Det vil vise seg. Jeg ønsker dem uansett lykke til, sier Jenssen.

– Ønsker avtale med alle

Også Aschehoug bekrefter at de er i dialog med Nextory:

– Strømmarkedet i Norge er i sterk utvikling, og det blir spennende å se hvordan Nextory kan bidra til denne utviklingen, sier forlagsdirektør Åse Ryvarden til BOK365. – Aschehoug vil ha avtaler med alle strømmetjenester; våre forfattere skal være sikret bred og god markedsadgang.

 

(Foto: Berit Roald)