Snart femti tusen farger

FOLKELESING: Anne B. Ragde er en av landets mest leste forfattere. Hva kan du? Ta quizen.

Anne B. Ragdes nyeste roman selger bra. 10.000 nye bøker trykkes, og gir et samlet opplag på 46.000 så langt.

Anne B. Ragdes Jeg har et teppe i tusen farger gjør det godt i bokhøsten. Nå trykkes boken i nytt opplag nærmer seg 50.000 eksemplarer.

 

Jeg har et teppe i tusen farger utkom i august i år, og har fått  god mottagelse i norsk presse. Boken var en av de nominerte til Bokhandlerprisen, og rettighetene er nå solgt til Danmark, Frankrike, Island, Sverige og Tyskland. Boken er allerede utkommet i Danmark.

 

«Motsetningsfylt portrett»

tusen fargerDette skriver forlaget om boken på sine hjemesider: «Anne B. Ragde har skrevet frem et motsetningsfylt portrett av en sterk og kompromissløs alenemor med jobb som maskinkjører på en plastposefabrikk, en kvinne med en stor, men ubenyttet intellektuell kapasitet og en usvikelig tro på høyresiden i norsk politikk, kombinert med en usedvanlig evne til å trylle frem overdådige måltider fra et tomt spiskammer. Denne kvinnen er Annes danske mor, Birte, som døde på senvinteren i 2012. Med humor og kjærlighet skildrer Ragde gode og onde dager fra oppveksten i Trondheim før og etter foreldrenes skilsmisse, og fra årene da Anne selv flyttet hjemmefra og stiftet familie. Den siste tiden Birte levde, var preget av unødige lidelser på et underbemannet sykehjem. Det var rystende å se sin egen mor dø som en fremmedgjort og uverdig pasient.

Jeg har et teppe i tusen farger er en gripende roman om livsmot og trass, om savnet av nærhet, om takknemlighet og ukjent lengsel – og om hvordan man unngår at kalkunen blir tørr.»

 

Prisbelønt 

Anne B. Ragde har utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger, før denne siste kom romanen Jeg skal gjøre deg så lykkelig og kriminalnovellesamlingen Aften rød, morgen død. For første bind i Neshov-trilogien, Berlinerpoplene, fikk hun Riksmålsforbundets litteraturpris, mens Eremittkrepsene ble tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. Salget av trilogien passerte en million med utgivelsen av den tredje og avsluttende boken, Ligge i grønne enger. Bøkene hennes er oversatt til 22 språk.