Ny Wallander-serie

Leanne Best, Adam Pålsson og Richard Dillane (Foto: Netflix)

Wallanders første sak kommer til Netflix i "Young Wallander".

– Jeg kunne ikke vært mer begeistret over å ha fått muligheten til å spille den unge Kurt Wallander, og utforske de definerende øyeblikkene i livet til den komplekse og driftige protagonisten til Henning Mankell. Med et fantastisk skuespillergalleri og kreativt team har jeg full tro på at vår nye versjon vil resonnere godt både i Sverige og internasjonalt, sier Adam Pålsson.

NYE WALLANDER: Adam Pålsson (Foto: Netflix)

Filmingen av Young Wallander har startet, en ny originalserie fra Netflix basert på Henning Mankells bestselgende Kurt Wallander-romaner. Det er Adam Pålsson som skal spille den unge Kurt Wallander, og på den øvrige rollelisten finner vi Richard Dillane (Overbetjent Hemberg), Leanne Best (Frida Rask), Ellise Chappell (Mona) og Yasen Atour (Reza).

Serien er skapt av Yellow Bird UK, som også produserte den svenske Wallander franchisen til TV4 og den suksessfulle BBC-serien Wallander fra 2008.

– Vil ta Wallander til nye høyder

– Når vi igjen skal besøke den elskede karakteren til Kurt Wallander lette vi etter en skuespiller med stort kaliber og integritet. En som kunne bære rollen tidligere spilt av noen av de største skuespillerne i vår tid, og som kunne yte respekt til de fantastiske prestasjonene som allerede er gjort, samtidig som han kan ta med seg sin egen unike og moderne tagning inn i den ikoniske rollen. Adams imponerende samling tidligere arbeid, og kompromissløse dedikasjon til rollen gjorde han til det åpenbare valget. Med et fantastisk skuespillergalleri er det ingen tvil om at de vil ta Wallander til nye høyder, og fengsle seerne enda en gang, sier Berna Levin, kreativ leder i Yellowbird UK.

Den engelskspråklige dramaserien på seks episoder er satt til nåtidens Sverige. Young Wallander viser Henning Mankells ikoniske etterforsker Kurt Wallander på sin første gripende sak. Serien fokuserer på både de profesjonelle og personlige opplevelsene som Kurt møter som en nyutdannet politietterforsker i starten av tyveårene, og hvordan disse former ham.

Young Wallander er regissert av Ole Endresen og Jens Jonsson og produsert av Berna Levin. Ben Harris er manusforfatter. Young Wallander lanseres eksklusivt på Netflix i 2020.