Ny generalsekretær i NFFO

Styrleder Geir Hønneland (t.h.) ønsker Arne Vestbø velkommen til NFFO.

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening har fått ny generalsekretær. I dag ble det klart at Arne Vestbø overtar etter Tore Slaatta, som har vært i permisjon og gikk av ved årsskiftet.

Vestbø tiltrer stillingen i løpet av april, og han sier til NFFOs hjemmeside at han er stolt og glad for å ha fått muligheten til å bidra til at NFFO fortsatt skal være en kraftfull aktør i norsk offentlighet.

– Jeg kjenner foreningen godt fra før, og den består av en entusiastisk, solid og kunnskapsrik gjeng, både med tanke på enkeltmedlemmer, de som har verv i styrer og utvalg og ikke minst de ansatte i administrasjonen, sier Arne Vestbø.

Fra Kulturrådet

Ny generalsekretær: Arne Vestbø tiltrer i april.

Arne Vestbø kommer fra stillingen som seksjonsleder for litteratur, kulturvern og allmenne kulturformål i Norsk kulturråd, hvor han har jobbet i til sammen 11 år. Her har han blant annet hatt ansvar for innkjøpsordningen for sakprosa.

Vestbø, som kommer fra Haugesund, er cand.philol. i medievitenskap fra Universitetet i Oslo og MA i Holocaust studies fra Royal Holloway, University of London. Han har også gitt ut to bøker, Moritz Rabinowitz (2011) og Øverst på nazistenes liste (2014), begge på Spartacus forlag.

Vil jobbe med rekruttering

Vestbø forteller at han ser frem til å jobbe aktivt med medlemsrekruttering, vederlagsforhandlinger og forbedrede rammevilkår for forfattere og oversettere.

– På et mer overordnet nivå ser jeg fram til å jobbe med verdier som bør være sentrale i et demokrati; kunnskap, ytringsfrihet og dannelse. Det viser seg gang på gang at disse tingene ikke er noe vi kan ta for gitt. Kulturmeldingen er en lissepasning til NFFO i så måte. Vi skal ta en rolle i byggingen av framtidens Norge, sier Arne Vestbø.

Sterk søkerliste

Styreleder i NFFO, Geir Hønneland, forteller at de hadde en meget sterk søkerliste til stillingen, men at styret er overbevist om at Arne Vestbø er rett mann på rett sted til rett tid.

– Han har relevant ledererfaring, bred bransjeerfaring og er akkurat den organisasjonsbyggeren som styret var ute etter. At han er et ungt fjes i en forening med aldersgjennomsnitt godt over 60 år, er heller ikke en ulempe. Dessuten er han selv sakprosaforfatter og mangeårig medlem av foreningen, sier Hønneland.

 

(Foto: NFFO)