Ny bok fra Fifty shades-forfatter

E.L James kommer med ny roman denne våren.

– Vi har store forventninger til The Mister. Det finnes flere hundre tusen norske Fifty Shades-fans som vil glede seg over denne nye boken. I tillegg tror vi den kommer til å nå mange nye lesere som liker romantikk, erotikk og eventyr, sier forlagsredaktør Kjersti Herland Johnsen i E.L. James’ norske forlag Gyldendal.

E.L. James har hatt eventyrlig suksess med Fifty Shades-serien, bøkene om det lidenskapelige forholdet mellom Anastacia Steele og Christian Grey. Hun har solgt i over 150 millioner eksemplarer verden over og er utkommet på 52 språk. Bare i Norge har bøkene solgt over en halv million eksemplarer.

I 2012 ble James kåret til en av de mest innflytelsesrike personene i verden av Time Magazine, og Publishers Weekly ga henne hederstittelen «Person of the year». Fifty Shades of Grey holdt seg på New York Times’ bestselgerliste i 133 uker, og filmversjonen i 2015 var en stor publikumssuksess.

Arv med besvær

– Dette er en moderne Askepott-historie som foregår i London, Cornwall og Øst-Europa, røper Herland Johnsen om James’ nyeste bok. James selv har kalt The Mister et «spennende og sensuelt eventyr».

Boken følger den kjekke Maxim Trevelyan, som har både penger og forbindelser til aristokratiet. Han har aldri hatt en ordentlig jobb og sover sjeldent alene. Men alt dette forandrer seg når en tragedie treffer og Maxim arver en adelig tittel, eiendommer og alt ansvaret som følger med. Det er en rolle han ikke er forberedt på.

Men hans største utfordring er å kjempe mot tiltrekningen han har til Alessi, en ung kvinne som nylig er ankommen England med en trøblete fortid i baggasjen. Kan Maxim beskytte henne mot ondskapen som truer henne, og hvordan vil hun reagere når hun lærer hans hemmeligheter å kjenne?

Boken blir utgitt på engelsk i april, og allerede i mai utkommer den norske utgaven på Gyldendal.