Klara Hveberg til tysk storforlag 

– Klara Hvebergs bok er helt spesiell og har et stort internasjonalt potensial, sier agent Annette Orre.

Under en uke etter norsk lansering, er Klara Hvebergs debutroman Lene din ensomhet langsomt mot min (Aschehoug) solgt til det ledende tyske forlaget BTB Random House, som blant annet utgir Maja Lunde og Karl Ove Knausgårds bøker i Tyskland.

– Jeg er rørt og overveldet over at boken er solgt til Tyskland så raskt, og veldig glad for at den vil nå ut til enda flere lesere, sier Klara Hveberg.
Annette Orre i Oslo Literary Agency er sterk i troen på sin forfatter:
– Klara Hvebergs bok er helt spesiell og har et stort internasjonalt potensial, sier agent.

Betatt og forelsket

Klara Hveberg har fått overveiende svært god mottagelse hos anmeldere her hjemme: «En herlig historie om kjærlighetens mange aspekter og om søken etter skjønnhet i livet», mener Vigdis Moe Skarstein og triller terningen til en sekser i Adresseavisen.

«Jeg ble både betatt og ikke så rent lite forelsket i Rakel. Klara Hveberg har skrevet en vakker kjærlighetssonate i d-moll, som gir sterke forhåpninger for hennes videre forfatterskap. Jeg føler meg rett og slett mindre ensom med denne boken på nattbordet», skriver Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG og gir romanen en femmer. «Denne knallsterke debutromanen gjør matte til musikk og livet til lyrikk. Bravo!» applauderer Dagsavisens anmelder Gerd Elin Stava Sandve.

«Lur og korthogd»

Noe mer forbeholden er Dagbladet Cathrine Krøger, som mener dette er «ambisiøst, men ikke helt vellykket, om matematikk, estetikk og ulykkelig kjærlighet.» Krøger triller Dagbladet-terningen til en firer. Klassekampens anmelder Sindre Andersen beskriver Hvebergs prosa som «velflytende, lur og korthogd». Han «heier på Hveberg» som fortellertalent, men antyder at hun kanskje bør velge et noe kortere format ved neste korsvei.

 

(Foto: Agnete Brun / Aschehoug)