Norge rundt med Løvenskiold

Marie Edholm Andresen / Telemarksavisa

Da Victoria Løvenskiold skulle skrive «Norge rundt» reiste hun og sønnen på norgestur.

Victoria Berge Løvenskiold har design-utdannelse fra University of Edinburgh og debuterte som barnebokforfatter i 2013 med bildeboka Bugle oppdager Europa. Victoria er født i Oslo, men er nå bosatt i Skien sammen med mannen sin og de tre barna deres. Før Victoria skrev Norge rundt, fartet hun og sønnen Carl (12 år) rundt omkring i landet og opplevde mye av det samme som Kristin og Karl i denne boka.

 

Forfatter: Victoria Berge Løvenskiold

Aktuell med: Norge rundt. Reisebrev fra 13 byer (Omnipax)

 

 

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken:

Jeg var mye rundt omkring i Norge å leste fra min første bok, Bugle oppdager Europa. Da spurte jeg alltid barna om hvor de syns uglen burde reise på sin neste tur. Fikk veldig mange gode forslag, alt på hele jordkloden til langt ute i verdensrommet! Norge ble veldig sjelden nevnt. Jeg undret meg litt over det og tenkte at det måtte gå an å lage en reise og fakta bok om vårt eget land. Norge er jo ikke bare vakkert, men det har også mange flotte byer med mye historie og hvor man kan oppleve mye spennende.

Tre barnebok-favoritter:

Harry potter serien, Dr. Proktor serien og Gubben og katten Findus.

Hvordan jobber du?

Først så samler jeg inn all informasjon jeg kan finne- alt fra tekst, kart og bilder om alle de byene som barna skal besøke i boken. Snakker med mennesker som bor eller er oppvokst i de forskjellige byene, for få litt ekstra lokale tips og historier. Jeg har også reist med min yngste sønn, Carl, til de byene jeg ikke hadde vært i før. Kanskje det mest spennende stedet og annerledes vi besøkte, var Svalbard.
Når jeg har fått nok informasjon, så tegner jeg alt først og til slutt så skriver jeg teksten til boken i verkstedet mitt i Skien.

Din egen favorittillustrasjon?

 

Til denne boken, så er kanskje kartillustrasjon av hele Norge den jeg liker best. Jeg har alltid syns det har vært veldig gøy å drømme meg bort i kart!

Jeg elsker alt den Australiske illustratøren Sophie Blackall tegner. Hun har en helt fantastisk strek og fargespekter.

 

Hvilken barnebok gjorde størst inntrykk på deg som barn?

Det tror må være Brødrene Løvehjerte. Det er så mye som er fantastisk med den boken. For meg er det  kombinasjon av det triste, ensomheten og den utrolige brødre kjærligheten. I tillegg en veldig spennende historie.

Hvilken barnebokskikkelse ville du helst ha møtt?

Det må være katten Findus i Gubben og katten.

Og hvem ville du helst selv ha vært?

Luna, en av medelev og venn av Harry Potter på Galtvort. Liker hennes underfundighet til livet.

Hva må en virkelig god barnebok inneholde?

Jeg syns at forfatteren og illustratør må alltid ta barna alvorlig. Ingen raske løsninger verken med fortellingen eller tegningene. Syns at det skal være kombinasjon av humor, spenning og gjerne mye fantasi!

På eventyr med Potter eller over de syv hav med Pippi?
Skulle gjerne få vært med Harry Potter til Galtvort!

 

(Hovedfoto: Marie Edholm Andresen / Telemarksavisa)