NBU-stipend til Sunniva

Over 200 skoleelever så ungdomsbokforfatter Sunniva Relling Berg få overrakt stipendet i dag.

 Stipendet er på 40 000 kroner og ble overrakt på Oslo bokfestival i dag.

 

—Sunniva skriver flotte ungdomsbøker. Vi håper stipendet motiverer til mer skriving og flere romaner, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen, som er en av samarbeidspartnerne bak stipendet.

I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det:

«Sunniva Relling Berg deburte med boka Utfor i 2011 og viste med ein gong at dette var ei forfattarrøyst som fortente å bli lytta til. Med eit stramt språk, sine treffande karakteristikkar og mangel på klisjéar klarte ho å få velfortente nominasjonar både til Kulturdepartementet sin debutantpris og Brageprisen for denne boka. Boka er medrivande og spennande, og det som tilsynelatande er ei tradisjonell ungdomsbok viser seg å vere eit truverdig bilete av eit komplisert indre liv i hovudpersonen Lea.

 

Beina i gitaren

Sunniva-Relling-Berg
Foto: Tove K. Breistein

Med si andre bok, Beina i gitaren, frå 2013, viser forfattaren at ho er komen for å bli. Denne gongen gjorde ho det vanskelegare for seg sjølv, med ein tekst og eit språk som var meir utfordrande enn debutboka. Men Sunniva Relling Berg landar med begge beina på jorda også denne gongen, og boka er blitt eit fascinerande bilete av ei jente som er i det som kan kallast eit ekstremt ungdomsopprør.

Det litterære rådet er sikre på at vi i framtida kan få fleire store leseopplevingar frå den unge og lovande forfattaren, og vil dermed innstille henne til Bokhandlerstipendet for 2014.»

 

Skoleelever tilstede

Stipendet er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og Norske Barne- og ungdomsbokforfatere. Det er NBUs litterære råd som beslutter hvem som får stipendet, som er finansiert av Bokhandlerforeningens medlemmer. Stipendet ble delt ut under lanseringen avt-aksjonen under Oslo bokfestival, med over 200 skoleelever tilstede.

Sunniva Relling Berg (født 1988) kommer fra Ålesund. Hun debuterte i 2011 med ungdomsromanen Utfor, som ble nominert til Brageprisen.

 

Hovedbildet, fra venstre: Bjørn Ingvaldsen, Sunniva Relling Berg og Trine Stensen. Foto: Elin Øy.