NBU-prisen til Svingens Barnebokverden

NBU-prisen for 2018 er tildelt Arne Svingens barnebokpodcast.

PRISVINNER: Arne Svingen med Taran Bjørnstad.

«Prisvinneren har skapt en arena hvor barne- og ungdomsbokforfatterne får tid og rom til å gå i dybden. En arena for de unike stemmene i denne litteraturen – uselvisk og raust – til glede og nytte for fellesskapet», sa NBUs leder Taran L. Bjørnstad om årets vinner.

NBU-prisen blir hvert år tildelt en person eller en institusjon som har utført et prisverdig arbeid for barne- og ungdomslitteraturen i Norge. Prisen ble delt ut for første gang i 1988, og har derfor også 30-årsjubileum i år.

I år var det Arne Svingen som ble tildelt prisen, for podcasten Svingens Barnebokverden, under på NBUs medlemsmøte 26. oktober, Svingen var selv til stede og mottok prisen, som var et trykk av Svingen i sitt podcaststudio, illustrert av Ragnar Aalbu.

Åpner for samtale

Svingens barnebokverden ble startet opp for to år siden, og er en månedlig podcast hvor forfatter Arne Svingen samtaler med norske barne- og ungdomsbokforfattere.

På sin egen nettside skriver Arne Svingen følgende om podcasten:

«Podcasten ble laget som en reaksjon på at at denne typen forfattere og illustratører sjelden får mulighet til å snakke om forfatterskapet sitt i offentligheten, samtidig som norske barne- og ungdomsbøker gjør det særedels skarpt internasjonalt og utvilsomt holder høy kvalitet. Dette er program for de ønsker å vite mer om hva som rører seg i hodet på forfatterne, intervjuet av en som selv skriver mye for barn og ungdom.»

Trykk her for å høre Svingens barnebokverden på Soundcloud.

 

(Hovedfoto: Sigbjørn Sigbjørnsen. Foto Taran og Arne: Mari Kjetun)