Nå braker det løs!

Jon Ewo (Foto: June Witzøe)

Jon Ewo (bildet) både starter og avslutter "bok-glimtene" på åpningsdagen for Barnebokfestival 2015. Se hva små og store lesere ellers kan glede deg til denne torsdagen.

Klokka 10 i dag går startskuddet for den aller første store barnebokfestivalen i Oslo: Barnebokfestival 2015. Knut Nærum holder prolog og den aller første barnebokprisen skal presenteres.

De aller fleste av forfatterne som skal i ilden i dag, deltar i «3 på 1 time»-postene, hvor totalt 23 bøker blir presentert på fire forskjellige scener. Der er Jon Ewo både første og siste forfatter ut denne torsdagen. Som navnet på programposten antyder, er konseptet at tre forfattere får presentere hver sin nye bok i løpet av totalt 60 minutter. Seansene er inndelt etter målgruppe, med 6-9 år som den yngste og 15-18 år som den eldste. De enda yngre har også en arena: Der vil Ingunn Aamodt og Martine Grande ta seg av 2-6-åringene.

Videre utover dagen kan Halvbroren by på den såkalte «Fagrekka» med kurs og debatt. På Grafill byr man gjennom alle festivaldagene på utstillingen «Fire illustrasjonsutstillinger i én».

Nedenfor kan du se hele festivalprogrammet.

 

På 11 scener

Arrangementene foregår på 11 ulike scener i Oslo sentrum: I forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, hos Grafill, på Filmens hus og i Norsk Barne- og Ungdomsbokforfatteres lokaler.

17 forlag er arrangører: Aschehoug, Cappelen Damm, Det norske Samlaget, Ena forlag, Figenschou, Forlagshuset i Vestfold, Gresvik forlag, Gyldendal, Juritzen, Kagge, Lydbokforlaget, Magikon, Mangschou, Omnipax, Orkana, Piggsvin forlag og Vigmostad og Bjørke.

Dessuten er sju samarbeidspartnere er tilknyttet festivalen: Den norske Bokhandlerforening, Foreningen !les, Grafill, IBBY Norge, Norsk barnebokinstitutt (NBI), Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og Ubok.

 

torsdag

(Hvis du har dårlig oppløsning: Klikk på programsiden eller gå hit.)