Millionen passert for BoldBooks

En time etter lansering er halvparten av de utstedte aksjene revet bort, melder BoldBooks. Flere forfattere går inn på eiersiden.

Oppstartsselskapet BoldBooks, som formidler tjenester til uavhengige forfattere, har åpnet for at både forfattere og andre kan kjøpe seg inn. Emisjonen ble åpnet på dealflow.no i dag kl. 10.00. Selskapet skal hente inntil 2 millioner, og BoldBooks melder at 1 million ble passert etter bare en time.

– Vi bygger et støtteapparat rundt forfattere som vil ta eierskap til egne bøker, og har blitt et talerør for uavhengige aktører i bokbransjen. For oss er det helt naturlig å invitere disse med på eiersiden, sier gründer og daglig leder, Kristin Over-Rein. Ifølge BoldBooks har både forfattere, leverandører av forfattertjenester og profesjonelle investorer har kjøpt seg inn i oppstartsselskapet.

Ønsker full frihet med Nord-Korea-bok

En av dem som vil kjøpe seg inn med en andel i BoldBooks, er Lasse Olsrud Evensen, som i fjor hadde stor suksess med TV-dokumentaren om den nordkoreanske landslagstreneren Jørn Andersen. Nå kommer boka om fotballegenden, som utgis i samarbeid med BoldBooks.

– Jeg gjorde et prisoverslag og fant raskt ut at det lønte seg å gi ut boka på egenhånd, framfor å gi fra meg rettigheter og inntekter til et stort forlag, sier Lasse Olsrud Evensen, ifølge pressemeldingen fra BoldBooks. – I jobben min som frilans TV-journalist er jeg vant til å ha full frihet over det jeg skaper. Jeg ønsker større påvirkning også for bøkene mine.

Lasse Olsrud Evensen, sammen med flere, er med i oppstarten av et eget forlag. I stedet for å ansette en stab kommer de til å leie inn tjenester fra BoldBooks.

Ferdig med forlag

– Jeg er ferdig med å utgi skjønnlitteratur på forlag, sier forfatter, slampoet og samfunnsdebattant Guro Sibeko (bildet over) ifølge den samme pressemeldingen.

Sibeko har gitt ut bøker både på Cappelen Damm, Gyldendal og Juritzen forlag, men er ikke så imponert over de etablerte forlagene.

– Jeg opplevde at jeg måtte gjøre mye av jobben forlagene skal ha ansvar for selv, spesielt markedsføringen. Ting jeg antok skulle være rutine for forlaget som kontraktskriving, juss og distribusjon viste det seg også stadig at jeg burde ha trippelsjekka selv. Da kan man jo like godt sikre seg alle inntektene også.

«Framtidas bokbransje»

I fjor ga Sibeko ut sin siste bok, Den store SLAMboka, utenfor forlagsmaskineriet. Hun tror at flere forlagsforfattere vil følge etter.

– I framtida kommer ikke forfatterne til å gi fra seg rettighetene til bøker de har skrevet på i årevis, i bytte mot to årlige forlagsfester med egostryking og sjampis. Jeg investerer i BoldBooks fordi jeg ønsker å være en del av framtidas bokbransje, sier Guro Sibeko.

Juritzen-forfatter vurderer å gå indie

En annen som vil bli medeier i BoldBooks er Lene Lauritsen Kjølner. Hun var en av Juritzen-forfatterne som ikke ble med over til Stordalen. Kjølner har tidligere gitt ut bøker hos Schibsted og Vigmostad & Bjørke.

– Jeg teller på knappene om jeg skal satse som «indie» neste gang – med ett eller flere prosjekter. I tillegg til å være tilknyttet et forlag. Jeg har jo allerede et stort publikum. Hvis jeg får hjelp til bokutgivelsesprosessen, skal jeg klare markedsføringen fint på egen hånd, sier krimforfatteren, ifølge meldingen fra BoldBooks.