Slår tilbake etter Stordalen-raid

Fremskynder Bonnier Fakta og Forum-sammenslåing etter at Strawberry rappet nøkkelmedarbeidere.

Bonnier Fakta og Bokförlaget Forum slås sammen til et storforlag. Med dette håper Bonnierförlagen å skape hva de kaller «bokbransjens mest attraktive og kommersielle forlag for forfattere innenfor sakprosa og skjønnlitteratur».

Man hekter også på Bonnier Brands og Brillbee på den tradisjonelle forlagsvirksomheten.

Det nye forlaget vil bli ledet av forlagssjef Anna-Lena Hernvall og midlertidig litterær sjef Adam Dahlin, melder Bonnierförlagen. Ansvarlig for fagbokutgivelsen blir Martin Ransgart, tidligere forlegger på Bonnier Fakta. Forlaget flagger at man vil rekruttere to nye forleggere i løpet av våren.

Fremskyndet prosessen

Ifølge Bonnierförlagen har de jobbet med dette prosjektet en god stund. Men norske Strawberrys innhogg blant Forums nøkkelmedarbeidere har utvilsomt fremskyndet prosessen. I et brev til forfatterne formulerer Adam Dahlin seg slik:

«Det har vært en turbulent uke for oss på Bokförlaget Forum. Takk for deres støtte og forståelse i den spesielle situasjonen vi plutselig befant oss i da tre av våre medarbeidere forlot forlaget mandag. På grunn av disse hendelsene fremskynder vi nå et stort prosjekt som skulle vært gjennomført senere denne våren.»

«Historisk satsing»

Drøyt 30 medarbeidere kommer til å jobbe i det «nye» forlaget i felles lokaler i forlagshuset på Sveavägen i Stockholm.

– Dette er en historisk satsing for Bonnierförlagen. I et bokmarkedd i rask endring trenger man nye typer forlag, hvor forfattere tilbys nye og flere muligheter for koseptutvikling, lansering, muligheter til å nå ut på mange plattformer – og alltid med sterke fortellinger som utgangspunkt, sier Håkan Rudels, toppsjef i Bonnierförlagen.

Forlaget planlegger 110 utgivelser det første året, med en estimert forlagsomsetning på 300 mill. SEK.

 

Bildet: Det nye forlaget vil bli ledet av forlagssjef Anna-Lena Hernvall og midlertidig litterær sjef Adam Dahlin (foto: Lena H. Adam / Bonnierförlagen)