– Mest fornøyd med denne

Malin Falch (Foto: Egmont)

Malin Falch er klar med fjerde bok i Nordlys-serien, og røper at det er den boken hun er mest fornøyd med.

– Det blir vanskeligere og vanskeligere for hver bok, men jeg er veldig fornøyd med resultatet denne gangen. Jeg tror faktisk Trollriket er den boken jeg er mest fornøyd med, sier Malin Falch.

Hun har nettopp signert 1200 forhåndsbestilte bøker, en økt som varte i nærmere 5 timer. Sammen med de andre Nordlys-bøkene er totalopplaget nå oppe i nesten 200 000 bøker, og rettighetene er solgt til 7 land, samt at Nordisk film har sikret seg filmrettighetene.

I tillegg har Falch inngått en avtale med Garnius, om å lage utvalgte strikkeoppskrifter inspirert av klærne til Nordlys-karakterene.

Besøk inn i berget

I den fjerde boken drar Sonja, Lotta og Espen ut på en farefull ferd inn i berget der trollene bor. Oppdraget er å redde onkel Henrik. De får en overraskende hjelper med seg på veien, men gode krefter til tross, det er ingen fra Jotundalen som kan slå trollene i deres eget hjem!

Bokserien handler om 14-år gamle Sonja som blir med den mystiske unggutten Espen gjennom en portal til en magisk versjon av Norge. Først virker den nye verdenen forlokkende og vakker, men etter hvert avdekkes store farer og sterke konflikter.

På toppen av bestselgerlistene

De tre foregående Nordlys-bøkene har alle herjet på bestselgerlistene de årene de kom ut, og bok 1 vant hele tre priser i 2018. Den frittstående Nordlys-boken Bjørnar vant Kulturdepartementets pris for beste tegneserie i 2019.

– Malin Falchs eventyrlige ferd mot toppen av bestselgerlistene overgås bare av heltinnen Sonjas eventyr i Trollriket, sier redaksjonssjef i Egmont, Tormod Løkling.

Han mener at Falch holder på å skrive og tegne seg inn som en av de store i norsk barnelitteratur.

– Det enkleste beviset er salgstallene til de tre første bøkene i Nordlys-serien. Og nå – allerede før vi har salgstall inne på nummer fire – ser vi det lettest på kvaliteten; en kvalitet som nettopp er grunnen til de foregående bøkenes store popularitet, sier Løkling.