Mere blod «live»

RAUS: Jo Nesbø (foto: Leif Gjerstad)

Jo Nesbøs "Mere blod" slippes i morgen, og VG sender direkte.

I morgen slippes Jo Nesbøs nye retrokrim Mere blod, og hypen er for lengst i gang.

 

VGTV anmeldte Jørn Lier Horst nye krim på direkten tidligere i sommer. Nå er det Jo Nesbøs tur til å få dommen. Og mens anmelder Sindre Hovdenakk leser boken, kan du være med forfatteren på vandring i bokrelaterte Oslos-gater. Etterpå gir anmelderen forfatteren og seerne dommen.

Hovdenakk sier han regner med å få boken i hendene kl 11 i morgen og bør være ferdig til kl 15.

– Jeg leser ca 50 sider i timen så jeg bør være ferdig omtrent da, sier Hovdenakk, som ga den første boken i serien terningkast 5.

– Ja, jeg likte konseptet 70-tallskrim. Det er en artig sjanger han har funnet.

 

Raskere sakte-tv denne gang

VG og Hovdenakk gjorde et tilsvarende stunt da Jørn Lier Horst kom med sin siste bok i slutten av mai. Hovdenakk leste for åpen skjerm og Horst fikk dommen rett etterpå.

mere blod– Det var et litt annet opplegg den gangen, sier Sindre Hovdenakk til BOK365. – Boken var mye lenger og det ble skikkelig «sakte-tv». Denne gangen er jeg godt i gang med boken når sendingen begynner, og Jo skal jo ut på vandring i Oslo, så det blir litt action også.

– Er dette noe du kan tenke deg å gjøre mer av fremover?

– Ja, hvorfor ikke. Jeg synes det er positivt at VG gidder å satse på litteratur også i tv-format. Men det er vel tvilsomt om det blir en trend.

– Foreløpig er det to krimbøker som er dekket på denne måten. Kan det tenkes at andre sjangere også kan være representert fremover?

– Ja, hvorfor ikke? Tenk deg å lese Knausgård for åpen skjerm, smiler Sindre Hovdenakk, som poengterer at han ikke har noen som helst ambisjoner om å bli tv-kjendis.

 

Mer innhold i Mere blod

Bokansvarlig i VG, Camilla Norli, sier til BOK365 at VG gjør dette fordi de har lyst til å utforske om anmelderi også kan funke i andre formater enn en tradisjonell tekst.

– Forsøket med Jørn Lier Horst, der Hovdenakk leste hele boken live, funket såpass bra at Jo Nesbø syntes dette var interessant å være med på, sier Camilla Norli.

Nå har VGTV videreutviklet det de kaller «Bokanmeldelsen Live» og setter inn flere ressurser for å få en livesending med mer innhold enn den første. Mens anmelder Hovdenakk leser boken og gir oppdateringer underveis, skal VGTV-programleder Nora Thorp Bjørnstad og Jo Nesbø gå blant annet i Harry Holes fotspor i Oslos gater.

 

Ansikt til ansikt med anmelderen

Camilla Norli fortelle at de skal møte flere av Jo Nesbøs venner og kontakter underveis på vandringen.

– Thorbjørn Harr og Ravi for å nevne noen. Ekstra spennende er det kanskje at Nesbøs hemmelige politikilde dukker opp, så det er bare å følge med. Jeg tror vi får se mange sider av Jo Nesbø i løpet av den rundt to timer lange livesendingen, sier Norli.

Til slutt ender Nesbø og Thorp Bjørnstad opp i studio i VG, der forfatteren vil få sin dom og møte anmelderen ansikt til ansikt.

– Han likte Blod på snø og ga den terningkast 5, så det blir spennende å se hvordan han vurderer oppfølgeren, sier Camilla Norli, som ikke er fremmed for å forsøke lignende stunt også med andre sjangere.

– Men det må naturlig nok være forfattere som er interessante nok til at folk vil bruke tid på å følge en slik sending.

 

 

Du kan lese mer om arangementet og stille spørsmål til Jo Nesbø på VGTVs facebookprofil.