Med patroner i innboksen

FRAMSNAKKING: – Den perfekte julegave hvis du vil få opp temperaturen rundt kakefatet i jula, sier Elen Zickfeldt, som har sirklet inn et tema ALLE har en mening om.

– Høstlisten vår er flott og variert, med både helnorske og oversatte bøker, om alt fra fisk til strikking og krig. Men det er vanskelig å få anmeldelser og omtale, i hvert fall i tradisjonelle medier. Bloggerne er mer på, og det er interessant å se at de i større grad ønsker å anmelde bøker vi utgir, sier Elen Zickfeldt, markeds- og informasjonssjef i Vega Forlag.

Men her får hun også sjansen til å få noen godbiter frem i lyset. For dette er jo spalten hvor vi utfordrer forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

ULVE-TRIO: fra v. Morten Tønnesen, Lars Lenth og Petter Bøckman.

 

Setter sinnene i kok

– Den boken jeg er mest overrasket over stillheten rundt, er Ulvetider av Lars Lenth, Petter Bøckman og Morten Tønnessen. En hyperaktuell bok som går rett inn i en pågående debatt som setter sinnene til de grader i kok – bare se på misnøyen med at WWF nylig fikk satt en midlertidig stopper for felling av ulv – og ikke minst melkekartong-debatten. Forlagssjef Finn Jørgen har lagt ut informasjon om boken på diverse Facebook-sider, og han har fått regelrette trusler i innboksen, bilder av patroner og dårlig skjulte antydninger om hva han fortjener. Så i sosiale medier koker det i hvert fall! Boken prøver å svare på hvorfor ulvesaken engasjerer så voldsomt, med utgangspunkt i en forfatter, en zoolog og en filosofs synspunkt. Den perfekte julegave hvis du vil få opp temperaturen rundt kakefatet i jula. Alle har en mening om ulven!

Om immunforsvaret

– Hvis jeg skal anbefale en bok fra et annet forlag, må det bli Immun – kroppens evige kamp for å overleve av Anne Spurkland, utgitt på Spartacus Forlag. Jeg var og hørte et foredrag av henne, og ble overrasket over hvor mye jeg ikke vet om mitt eget immunforsvar. Boken er populærvitenskap på sitt beste – absolutt egnet til å lese på senga. Skrevet av en glødende engasjert professor i medisin og forsker på immunologi som evner å skrive så menigmann forstår. Boken er spekket av anekdoter, historier og forståelig vitenskap. Bare de 32 rådene bakerst i boken for å hjelpe immunforsvaret er verdt å kjøpe boken for. Vet du for eksempel om det er lurest å bruke plaster eller å ikke gjøre det?

Se også tidligere «framsnakkere»:

Nina Selvik: – Herlig grandiost prosjekt

Kari Spjeldnæs: – En bok med kloke innsikter

Halfdan W. Freihow: – En julegave til Sylvi

Mona Ek: – Så knapt, så vakkert

Jorunn Sandsmark: – Går rett til «F»-hylla

(Alle bilder: Vega Forlag)