Med kriminell blogg-satsing

DRAR I GANG "BLOGGERTURNÉ": Sven G. Simonsen (foto: Tolli Vegge)

Hva gjør man i trangere korona-tider? Krimforfatter Sven G. Simonsen og Forlaget Press har funnet sin egen vri i sosiale medier.

Det har ikke vært lett å debutere som krimforfatter i koronatider uten å kunne møte leserne, men Sven G. Simonsen har funnet sin vri når han nå slipper andre bok ut.

Sammen med forlaget sitt, Press, har Sven G. Simonsen bestemt seg for å dra i gang en såkalt «bloggerturné, når han slipper sin andre bok Crux.

Målgang under Krimfestivalen

Fra 14. februar til 17. mars skal i alt 19 engasjerte lesere og bloggere legge ut poster om sitt møte med den nye boken. Først ut er Tine Sundal med «Tine sin blogg», og det blir postinger annenhver dag i en drøy måned – der det aller siste blir å lese samme dag som Sven G. Simonsen deltar på Krimfestivalen.

Bakgrunnen er ifølge en pressemelding at Simonsen fikk mye oppmerksomhet fra bokbloggere og i sosiale medier da krimdebuten Risiko utkom i 2020. Bloggerturneen kan følges i sosiale medier under hashtaggen #cruxkrimturne.

Spesielt rystende

BRUKER EGNE ERFARINGER: Sven G. Simonsen (foto: Iris Kivisalu)

I Crux bruker forfatteren sin erfaring som bistandsarbeider i land som Jemen, Kirgisistan og Sudan. De seneste årene har det kommet for dagen flere tilfeller av maktmisbruk og overgrep i internasjonale nødhjelpsoperasjoner, og i Crux skildrer han hvor galt det kan gå når kontrollene svikter, heter det i omtalen.

– Jeg har sett hvor viktig og nødvendig nødhjelpsarbeid er. Det føles dypt meningsfullt å bistå mennesker som har mistet alt på grunn av krig eller naturkatastrofer. Når man så hører om tilfeller hvor bistandsarbeidere selv har utnyttet de aller mest sårbare, og sluppet unna med det, oppleves det spesielt rystende, sier Sven G. Simonsen.