Roger Pihl

Mater gjerne rådyr med Tove Nilsen.

Ukens forfatter hadde det så bra på sykehuset at han ikke ville reise hjem igjen. Det ble det bok av.

 

Forfatter: Roger Pihl (59)

 

Aktuell med: Mannen som ikke ville hjem, Juritzen

mannen_som_ikke_ville_hjem-final-1Valdemar Vågen blir påkjørt og havner på sykehus. Der har han det så godt, at han ikke vil skrives ut, men bli der. For å oppnå det, må han gripe til stadig nye metoder. Underveis oppdager han en annen pasient, bærende på en marsipankake og dette leder til et mysterium. Kanskje det er flere som ikke ville hjem?

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken?

Den første delen er selvopplevd. Jeg ble påkjørt, havnet på sykehus og hadde det fantastisk flott. Det er lett å komme i media med negative ting om sykehus og den behandlingen man får der, så jeg syntes det var på tide at sykepleiere og hjelpepleiere får den rosen de faktisk fortjener.

 

Tre favoritter:

Isaac Asimov: Nightfall – Mørket senker seg over menneskeheten. Kan være Syria, Ukraina, Sudan, 22. juli …

Michael Ende: Momo – kampen om tiden  – Vi kan ikke spare tiden til senere. Vi må bruke den mens vi har den.

Tor Åge Bringsværd: Slipp håndtaket når du vrir – Du blir aldri for gammel til å se verden fra nye vinkler.>

 

Uslipt diamant:

Roskva Koritzinsky: Her inne et sted – Hun skjærer skarpt, med rene kutt. Klokt.

 

Sist leste bok:

Tom Buk-Swienty: Slagtebænk Dybbøl.  En blodig beskrivelse av krigshistoriens grusomste og mest hjerteløse slag, det beste beviset på hvor meningsløs krig er og på at menneskene ingenting har lært.

 

Hvordan jobber du?

Jeg står som alltid opp grytidlig og går på jobb. Noen ganger skriver jeg etter innfallsmetoden, andre ganger jobber jeg strukturert, alt etter prosjektets egenart. Jeg arbeider alltid med flere ting samtidig, står jeg fast i ett prosjekt, går jeg bare over til neste, og overlater til underbevisstheten å fortsette med det første. Skriver roger pihltingene mange ganger, med stor glede.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt stevnemøte med?

Diana Prince, en av de første feministene som har brøytet veien for en rekke kvinnelige helter. Uten Diana Prince ville vi sannsynligvis verken hatt Barbara Gordon eller Selina Kyle.

 

Hvem blir neste norske nobelprisvinner i litteratur? Personlig skulle jeg helst sett at Carl Barks fikk den post mortem. alternativt Bob Dylan. Jeg er redd Norge er i ferd med å bli spilt ut på sidelinjen, vi har det for godt og er opptatt av problemer som mennesker i andre land ikke gjenkjenner.

 

Facebook og sosiale medier – fest eller kolera? …. Vidunderlige nye verden.

 

Et jordbærsted utenom det vanlige på nettet:  http://en.leica-camera.com/World-of-Leica/Leica-Awards/Hall-of-Fame-Award-Winners Her finner du verdens aller beste fotografer, hvert eneste bilde er som en novelle eller roman.

 

På bar med Knausgård eller middag med Dag Solstad? Mate rådyr med Tove Nilsen.