Massivt Truman Show eller ekte suksess?

Andrev Walden (Foto: Joel Nilsson)

Andrev Waldens "Jævla menn" er den mest solgte romanen hos både Norli og Ark.

– Kanskje dette bare er at massivt Truman Show-prosjekt der dere samarbeider for å lure en middelaldrende svensk mann til å tro at boka hans er elsket i Norge. I så fall må dere gjerne fortsette med det, jeg elsker det, sier Andrev Walden om førsteplassen.

Hans kritikerroste debutroman Jævla menn topper romansalget hos både Norli og Ark. På grunn av stor etterspørsel har Kagge Forlag trykket et nytt opplag av boka på 5000 eksemplarer. Det gir boka et foreløpig totalopplag på 8000 eksemplarer.

Jævla menn har blitt hyllet av de norske anmelderne de siste par ukene, og har fått terningkast seks i VG, Dagbladet, NRK og Adresseavisen. Romanen har også fått terningkast fem i Bok365.

De strålende anmeldelsene har overrasket Walden, på tross av at den også har fått gode anmeldelser i hjemlandet.

– Jeg blir kanskje litt blendet av sekserne, vi har ikke karakterer på litteraturanmeldelser i Sverige, men jeg føler at boka har fått enda bedre mottakelse i Norge. Jeg har ikke noe svar på hvorfor, men vi har kanskje veldig lik humor? Jeg syns jo at Erlend Loe er verdens morsomste menneske, men det syns vel alle, sier Walden.

Bestselgerlister for uke 22

Topp 10 – Norli – Krim og romaner – Uke 22 – 2024

 

Topp 10 – Norli – Fakta – Uke 22 – 2024

 

Topp 10 – Norli – Barn og unge – Uke 22 – 2024

 

Topp 10 – Ark – Skjønnlitteratur – Uke 22 – 2024

 

Topp 10 – Ark – Generell litteratur – Uke 22 – 2024

 

Topp 10 – Ark – Barn og unge – Uke 22 – 2024