Mary Higgins Clark er død

DØDE I GÅR: Mary Higgins Clark ble 92 år gammel. Foto: Bernard Vidal, Simon & Schuster

Forfatteren ble 92 år gammel og døde i sitt hjem i Florida.

Mary Higgins Clark har skrevet over 37 romaner som alle har toppet bestselgerlistene verden over. Bare i USA har bøkene hennes solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer.

Totalt har hun skrevet 56 bøker.

Nå i januar kom Tornerosemorderen av Mary Higgins Clark og Alafair Burke ut på Cappelen Damm. Boka ble utgitt på engelsk i 2016. Higgins Clark og Burke har laget flere av hennes siste bøker sammen.

Hennes bibliografi er omfattende siden debuten i 1968. På norsk het debuten Velkommen hjem, Herr President. Så fulgte Hatets gisler, Øyenvitnet, Gjøkungen, Et skrik i natten og Navnløs fiende.

Svært mange av bøkene hennes finnes på norsk.

«Hun ble, fullt fortjent, kalt Dronningen av mysterier, men i forlagshuset har vi lenge kalt henne Dronningen av Simon & Schuster. I dag mistet vi ikke bare en forfatter, men et lojalt og elsket medlem av forlagsfamilien. Jeg kommer til å savne henne voldsomt, både privat og profesjonelt,» skriver Carolyn K. Reidy, toppsjef i Simon & Schuster i New York.

På hennes hjemmeside ligger en serie med videoer hvor Mary Higgins Clark snakker om alt fra oppvekst til romandebut. Hun kommer også med tips til yngre forfattere.