Mary Higgins Clark er død

DØDE I GÅR: Mary Higgins Clark ble 92 år gammel. Foto: Bernard Vidal, Simon & Schuster

Forfatteren ble 92 år gammel og døde i sitt hjem i Florida.

Mary Higgins Clark har skrevet over 37 romaner som alle har toppet bestselgerlistene verden over. Bare i USA har bøkene hennes solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer.

Totalt har hun skrevet 56 bøker.

Nå i januar kom Tornerosemorderen av Mary Higgins Clark og Alafair Burke ut på Cappelen Damm. Boka ble utgitt på engelsk i 2016. Higgins Clark og Burke har laget flere av hennes siste bøker sammen.

Hennes bibliografi er omfattende siden debuten i 1968. På norsk het debuten Velkommen hjem, Herr President. Så fulgte Hatets gisler, Øyenvitnet, Gjøkungen, Et skrik i natten og Navnløs fiende.

Svært mange av bøkene hennes finnes på norsk.

«Hun ble, fullt fortjent, kalt Dronningen av mysterier, men i forlagshuset har vi lenge kalt henne Dronningen av Simon & Schuster. I dag mistet vi ikke bare en forfatter, men et lojalt og elsket medlem av forlagsfamilien. Jeg kommer til å savne henne voldsomt, både privat og profesjonelt,» skriver Carolyn K. Reidy, toppsjef i Simon & Schuster i New York.

På hennes hjemmeside ligger en serie med videoer hvor Mary Higgins Clark snakker om alt fra oppvekst til romandebut. Hun kommer også med tips til yngre forfattere.

 

 

 

 

60 Shares