Mammutsalget fyller 60 år

Mammutsalget.

I dag braker det løs i alle landets bokhandler - og det for sekstiende gang!

– Mammutsalget bidrar til at folk kan kjøpe litteratur uansett hva slags økonomisk situasjon de er i. Forhåpentligvis gjør Mammut at folk kjøper en bok ekstra til å ha i bokhyllen hjemme eller gi bort. Ingen blir gode lesere uten tilgang på bøker, sier Butikksjef ved ARK Egertorget Johanne Engstad Nistad.

Og det er her, i ARKs flaggskipbutikk, at de sparker i gang den offisielle mammutåpningen. Allerede fra kokken åtte i dag tidlig, ble snoren klippet og kundene ønsket velkommen med kaffe, snacks og goodiebags.

Kundene kan velge mellom hele 760 titler, fra 44 forlag – og gjennomsnittelige rabatten på titlene er 50 prosent.

Barnebøker mest populært

Anne Schiøtz, direktør i Bokhandlerforeningen, mener det unike med Mammutsalget er det brede utvalget av bøker med høye rabatter.

– Vi ser at det ofte er andre bøker som selger godt på Mammutsalg enn ellers i året. Lyrikk, for eksempel, kan få oppsving i salgstallene under Mammut. Hans Børlis beste dikt var den mestselgende lyrikkboka i norske bokhandler i fjor, godt hjulpet av Mammutsalget, påpeker Schiøtz.

Men bøkene som pleier å selge aller mest på Mammutsalget er barnebøker og bøker innen hobby og forming. Debattbøker og bøker om politikk og historie selger også godt.

– Det største utvalget er innen barnebøker. Vi vet at mange foreldre leser høyt for barna sine, og bøker er alltid populære gaver til barn. Nå kan man fylle opp egen bokhylle og gaveskuff, sier Schiøtz.

Mammutsalget varer til 3. mars.