Målet er å teste ut lydbøker

Helene Myhre Østervold (foto: Simon Klovning)

SOMMERGJESTEN: Ingen i landet selger for tiden flere bøker enn dagens sommergjest. Helene Myhre Østervold har denne sommeren enorm suksess med «Tur-retur Norge med @helenemoo». (Strawberry). Opplaget er nå oppe i 25 000 bøker.

I boka får du turekspert Helene Myhres (f.1996) beste tips til norgesferie i bil. Myhre Østervold er kreatør og fotograf. Hun er utdannet ved Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology (Westerdals Oslo ACT). På instagramkontoen @helenemoo, med 127 000 følgere, deler hun fra livet utendørs, turer hun er på og fototips.

– Hvor tilbringer du ferien? 

I bilen og på fjellet! Bilen brukes riktignok kun som et framkomstmiddel og soverom, ellers prøver jeg å tilbringe resten av tiden ute. Det blir nok mye Vestlandet som er storfavoritten, men planen er også å komme meg lenger nord i Norge enn Lofoten i sommer.

Hva må en god sommerferie inneholde?

Mye turgåing opp til magiske utsikter, gjerne utover enn fjord. Sol, bading, sosialt samvær, kanelboller og fjellro.

Hvilken bok er den beste du har lest så langt i år? Og hvilken ligger øverst i bokbunken i ferien?

Det blir vel nå jeg må innrømme at jeg leser minimalt med bøker. Det går for det meste i kokebøker, om noe. Jeg har prøvd meg på litt ulik sakprosa, men etter noen sider blir jeg fort rastløs og må bevege meg. Så målet mitt i sommer er å teste ut lydbøker, for da jeg kan lese bok mens jeg går tur.

Hva ville vært tittelen på boken om ditt liv?

Tur-retur Norge? Hehehe. Neida, men det måtte jo vært noe sånt. Kanskje «Opp, ned, frem og tilbake i Eventyrland»

Automatisk fraværsmelding eller litt mailsjekking fra stranden?

Jeg sjekker nok mail litt for ofte, men er dog flink til å sile ut ting som haster og ikke. Det blir litt vanskelig å ta 100 prosent ferie når jobben min er mye av det samme jeg gjør på fritiden.

Hva står på bordet hvis du får velge ditt perfekte sommermåltid?

Grillede grønnsaker og frukt i alle regnbuens farger med digg saus og bakte poteter. Og ikke minst is og norske jordbær til dessert.

Hvem ville du invitert til bords, hvis du ikke kunne velge familie eller kjæreste?

Gunhild Stordalen, Britney Spears, Fredrik Solvang og David Attenborough. Tror det kunne blitt en lang, morsom og veldig interessant middag.

Ditt beste ferieminne?

Tidenes sommerdag på Sunnmøre i fjor sommer hvor kjæresten og jeg utnyttet godværet med å ta to toppturer på en dag og overnatte på toppen av den siste. De 12 timene på Saksa i Urke er nok noen av de vakreste timene jeg har opplevd. En helt nydelig solnedgang som endte opp med å bli baksiden av Tur-retur Norge.

Hvem i Bok-Norge vil du helst gi en blomsterbukett?

Hanne-Lene Dahlgren. En skikkelig inspirerende dame som jobber beinhardt for å få nordmenn til å spise grønnere. Hun er forfatter av to av mine favoritt-kokebøker: En skikkelig digg kokebok 1 og 2.

Hvis du fikk være kulturminister for en høst hva er det første du ville gjort?

Å hjelp, kanskje spurt Raja om han vil ha tilbake jobben sin asap?

Hvilken overskrift håper du å se på BOK365 til høsten?

At Ingrid Vik Lysne og Ingrid Bergtun sin bok om gjenbruk gjør det dødsbra!

– Hvilket spørsmål burde vi ha stilt deg?

Hva min optimale festival-lineup er? Svaret er: deLillos, Skrillex, Elvis Presley, Tix, The Beach Boys, Mura Masa og Karpe.