–Må se tallene over tid

–Det er viktig å se på disse tallene over tid, sier Elin Øy i Bokhandlerforeningen i en kommentar til omsetningsstatistikken.

Salget av norsk skjønnlitteratur er ikke i krise, mener Bokhandlerforeningen og Forleggerforeningen etter flere oppslag om «vår-kollaps i boksalget» og «norsk skjønnlitteratur i fritt fall». Naturlige svingninger over altfor kort tid, mener bokbransjen om sjokktallene

–Det er viktig å se på disse tallene over tid. Enkeltitler kan gjøre store utslag fra år til år, sier rådgiver Elin Øy i Bokhandlerforeningen til DnFs nettsted.

 

–Må se de lange linjene

Forleggerforeningens direktør Kristenn Einarsson er enig med Øy om at vi må se de lange linjene og ikke utslagene måned for måned:

–Vi er i ferd med å få bransjestatistikken for 2014 ferdig, sier han til DnFs nettsted. –Den viser for allmenbokmarkedet samme utvikling som i mange år nå. Omsetningen går svakt ned, antall eksemplarer går opp (som tilsier at gjennomsnittsprisen går ned) og det gis ut flere titler. Vi må se de lange linjene slik Elin påpeker.

Les hele artikkelen her.

 

 

 (Foto: Bokhandlerforeningen)