Lykkelig som liten

... men Mangschou Forlag har tenkt å fortsette å gi ut barnebøker av høy kvalitet.

Neste år har barnebokforlaget i Bergen tyveårsjubileum, men etter et par hundre utgivelser siden starten forsikrer forlegger Marianne Mangschou Rieber at de har det bra som et lite nisjeforlag. De fire ansatte, alle kvinner, presenterer 18 utgivelser i høst.

 

Samtlige høstutgivelser er oversatt barne- og ungdomslitteratur.

– Men det kom et par norske i vår, sier Marianne Rieber, og viser frem Kari Sverdrups Glassroser, som fikk fine kritikker.

 

Meto

meto3Det er altså barne- og ungdomsbøker det går i – både skjønnlitteratur og sakprosa. I høst er det størst forventninger til bok to og tre i den franske Meto-serien, av Yves Grevet, som er en dystopisk, ganske brutal serie om en gjeng gutter innesperret i en blokk på en øy. De vet ikke hva som er utenfor og utsettes for grusomme og uventede ting.

nordinMer dystopi i vente i svenske Sofia Nordins tredje bok om livet etter at en feber har utradert nesten hele befolkningen i landet. Men noen overlever, og fem ungdommer har skapt seg et slags liv på en forlatt gård. I denne tredje boken, Som om jeg var fantastisk, har Ella overtalt Nora til å forlate lillebroren og gården for å se om det finnes andre overlevende.

 

Tidsreise og kodeknekking

I aldersegmentet 10 til 14 har forleggeren stor tro på Tidsmysteriet av Gareth P. Jones.

DSC02970
Fornøyd forlegger: Marianne M. Rieber

– Det er en klassisk tidsreise, med moderne problemstillinger, som blant annet økokritikk, sier Marianne Rieber.

Dette er tredje bok i serien som en anmelder ga stempelet: Agatha Christie møter Familien Addams.

– En bra betegnelse egentlig, sier Rieber.

rubyI samme aldersgruppe plasseres bøkene om agent Ruby Redfort, som forlaget har hatt stor suksess med. Én ny bok er klar i høst, og to av de tidligere utgitte kommer i pocket. Bøkene handler om 13-åringen Ruby, som er ekstremt god til å knekke koder og får jobb i et hemmelig agentbyrå. Leserne får også forsøkt seg som kodeknekkere i disse bøkene, som er skrevet av Lauren Child.

 

Ella er her igjen

ellaFor de enda yngre er det Ella-serien som er flaggskipet. Finske Timo Parvela skriver bøkene, som det er kommet elleve av så langt. I høst kan barn mellom 7 og 10 glede seg over Ella i toppform.

For de aller yngste er det også noe. Marianne Rieber viser stolt frem kartongutgaven av den britiske klassikeren Vi skal på bjørnejakt, som er beregnet på barn fra 2 til 5 år. Fortellingen i boken går på rim, og er ekstra morsom å lese høyt og leke til.

 

Kommer på Barnebokfestivalen

Mangschou Forlag er godt representert på Barnebokfestivalen i Oslo i midten av september med flere forfattere. Fra Sverige kommer Sofia Nordin og presenterer Som om jeg var fantastisk. Så kommer Kari Sverdrup og leser fra Glassroser, svenske Johanna Lindbäck har med seg Litt sammen og Ingeborg Arvola kommer med boken Ryktet. I tillegg kommer Camilla Otterlei og leser fra Kunsten å møte en bjørn, som handler om mobbing i barnehagen.

 

Du kan lese om alle Mangschous utgivelser på hjemmesiden deres her.