Løsning for Juritzen

Konflikten mellom Interpress og Juritzen forlag er løst.

«Med hjelp fra bokhandlerkjeden Boklageret og distribusjonsselskapet Litt-Link kan Juritzen forlag kostnadsfritt gå ut av søksmålet». Det skriver Juritzen forlag i en pressemelding nå i dag.

 

Konflikten ble løst ved at Boklageret og Litt-Link går inn og betaler Interpress to millioner kroner, mot å overta Juritzen forlags bøker hos Interpress. I tillegg vil Juritzen forlag overføre ytterlige bøker fra sitt lager.

Forlegger Arve Juritzen er svært fornøyd med resultatet:

– Dette er en fantastisk dugnad, sier han. – Selv om Reitan og Interpress vant søksmålet på 6.5 millioner kroner har de opprettholdt tilbudet om et forlik på 2 millioner kroner. De har også valgt å dekke sine egne saksomkostninger på nesten 200 000 kroner. Det er veldig raust og jeg er takknemlig, sier Arve Juritzen.

 

Dugnad uten kontanter

– Det var viktig for meg å få løst denne konflikten uten å betale kontanter. Både fordi det var stridens kjerne, men også fordi vi behøver disse pengene til å utvikle nye bøker. Også vår faste distributør og lager har vært med på dugnaden slik at vi fikk til en løsning alle er tjent med.

Juritzen forlag er nå reddet fra konkurs, vi har flere bøker på bestselgerlistene og vi jobber nå med en meget sterk høstliste. Vi flytter inn i nye lokaler i løpet av måneden og nå skal vi sakte, men sikkert bygge oss tilbake til gamle glansdager, sier en glad Arve Juritzen.

 

Les også: Dom i Juritzen-saken