Rekordbesøk i Odda

Ny publikumsrekord på Littertursymposiet i Odda, hvor Geir Gulliksen var blant årets forfatter-gjester.

Litteratursymposiet i Odda, som ble arrangert forrige uke, hadde den største oppslutningen i festivalens 14-årige historie.

Stinn brakke hele helgen og vel så det i Odda.

8140 er tallet. Så mange var innom arrangementene i byen innerst i Sørfjorden sist uke, og de som kom kunne glede seg over 100 forskjellige arrangementer. 1720 av de besøkende var barn og ungdom fra skoler og barnehager i Odda og Ullensvang.

Den forrige rekorden var fra 2011, da 8047 personer besøkte arrangementene.

Programposten het «Mannen 2018». Geir Gulliksen og Brit Aksnes diskuterte ståa.

… men ikke billett-rekord

Billettinntektene i årets Litteratursymposium passerer ifølge arrangøren 600 000,- i år, men inntektene blir trolig ikke like høye som i fjor, da arrangøren kunne bokføre 665 000,-

– Fint å slå den gamle rekorden. 2011 har vært vanskelig å slå. Det året var temaet «Bråk», vi hadde store skoleforestillinger, og det var det året Sentralbadet Litteraturhus åpnet som landets andre litteraturhus, sier festivalledar Ingvild Ystanes.

– Hva gledet festivalsjefen mest i år?

– Kan jeg få nevne to arrangementer?

– Klart.

– Ok. Først «Hallo Odda», talkshowet vårt. Det satt som en kule i år. Og så urfremføringen av Kim Christer Hyllands «Lyden av smelteverket», med heftig lysshow.

 

Alltid tilstede i Odda: Byens egen Frode Grytten i ulike roller.

Ville egentlig ta det litt ned

Litteratursymposiet i Odda ble første gang arrangert i 2005. Da sto seks navn på plakaten. Arrangementet ble godt mottatt av lokalbefolkningen, og fikk snart et et veldig lojalt publikum. Siden har det vokst jevnt og trutt.

Festivalsjef Ystanes er selvsagt glad for at festivalen er populær.

– Alle andre er jo opptatt av rekorder, men vi har vært mest opptatt av å lage en så god festival som mulig. Ambisjonen i år var egentlig å ta det noe ned, men det gikk bare sånn passe bra. På flere arrangement måtte vi vise bort folk som ikke hadde billetter fordi det var fullt, forteller Ystanes.

I tillegg til de 100 arrangementene har festivalen i år lyssatt store deler av Smelteverket og åpnet nye bygg for publikum.

Oddas signaturbygg: Smelteverket, nå også lyssatt.

 

(Alle foto: Litteratursymposiet i Odda)