På Times’ bestselgerliste

Lars Mytting (Foto: Vebjørn Rogne)

Lars Mytting gjør suksess internasjonalt - igjen. "Svøm med dem som drukner" suser inn på en 2. plass på The Times’ bestselgerliste.

– Det er en glede å se at bøkene til en så talentfull forfatter som Lars Mytting når mange lesere internasjonalt. En andreplass på denne bestselgerlista er formidabelt, sier redaksjonssjef for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal, Kari Marstein.

Myttings andreplass med Svøm med dem som drukner (The Sixteen Trees of the Somme) på The Times’ bestselger liste er en historisk plassering for en norsk skjønnlitterær utgivelse.

– Jeg tror kanskje Mytting er den eneste norske romanforfatteren som har kommet så høyt på lista, sier Marstein.

Denne måneden er The Sixteen Trees of the Somme månedens bok hos bokhandelkjeden Waterstones.

Har rundet millionen

Det er ikke første gang Mytting utmerker seg i England. I 2016 vant Hel ved den engelske bokbransjeprisen, som årets beste sakprosabok.

Hel ved solgte 730.000 eksemplarer worldwide, og Svøm med dem som drukner har så langt solgt 400.000 – og da har ikke alle landene som har kjøpt rettighetene til boken rukket å gi den ut enda, forteller hans Berlin-baserte agent Gudrun Hebel i Agentur Literatur.

Dermed har Mytting for lengst rundet millionen for disse to bøkene internasjonalt.

Fortsetter med Søsterklokkene

Hjemme i Norge har Mytting fått svært gode tilbakemeldinger på den nylig utgitte Søsterklokkene, fra både kritikere og lesere. Også denne er gjenstand for internasjonal interesse:

– I elleve av landene som kjøpte Svøm med dem som drukner skal de samme forlagene også gi ut Søsterklokkene. Både under Bokmässan i Göteborg og på Frankfurt-messen pratet jeg med redaktører fra hele verden om Myttings bøker, så jeg føler meg sikker på at boken vil utkomme på enda flere språk.

Lars Mytting er selv på rapphønsjakt og er ikke tilgjengelig for kommentar.