Lindell går til Strawberry

Anne Fløtaker, Unni Lindell og Jonas Forsang (Foto: Anton Soggiu)

- Skulle jeg prøve noe nytt måtte det bli nå, sier Lindell. Nå forlater hun Aschehoug til fordel for Stordalen-forlaget.

Unni Lindell forlater Aschehoug etter 25 år på forlaget. Hun går den korte veien bort til Universitetsgaten og Strawberry forlagene. Det melder VG fredag morgen.

– Bokbransjen er i stor endring, og jeg er ikke lenger pur ung, men forhåpentligvis lovende – så skulle jeg prøve noe nytt måtte det bli nå, sier Lindell, og legger til:

– Jeg har hatt 25 fantastiske år hos Aschehoug forlag, det har vært en sammenhengende opptur. Jeg kan ikke få takket dem nok, spesielt ikke min trofaste redaktør Mia Bull Gundersen.

Tok selv kontakt

Lindell forteller til VG at det var hun selv som tok kontakt med det nye forlaget.

– Jeg tok kontakt på grunn av gutsen og energien deres – og fordi begeistringen deres motiverer meg veldig.

Den første boken på nytt forlagshus kommer allerede til høsten, og får tittelen Nabovarsel.

– En ny milepæl

– Da hun startet samtalen med å pitche en ny krimserie, skjønte jeg at forlagshistorien vår var i ferd med å nå en ny milepæl. Kontrakten gjorde vi unna med et håndtrykk, og så begynte vi å snakke om framtiden sammen. Som blir bred og mye mer enn bare krim. Dette blir jo først og fremst fantastisk moro, sier forlagssjef Jonas Forsang.

Lindell føyer seg dermed inn i rekken av stjerneforfattere som har valgt å bytte beite den siste tiden. Tidligere har både Jørn Lier Horst takket farvel i Gyldendal, og Tom Egeland i Aschehoug.

– Det er med ikke så rent lite ærefrykt og begeistring jeg ser frem til å få arbeide med Unni Lindell. Helt fra jeg leste Slangebæreren mens jeg holdt på med mellomfag i kriminallitteratur har jeg vært en stor beundrer av hennes forfatterskap. Jeg har kastet meg over hver eneste av krimmene hennes med glupsk glede. Unni Lindell har en egen evne til å skape situasjoner og bilder som gir gjenklang, hun har en skarp og snerten observasjonsevne og ikke minst, hun vet hvordan man skaper spenning og uhygge. At Lindell ønsker å utgi bøkene sine på Capitana gjør oss stolte og styrker vår kvalitetsprofil ytterligere, sier sjefredaktør Anne Fløtaker i Capitana.