På to tusen føtter til Bjørvika

ÅPNING I FARE: Hovedbiblioteket i bjørvika i Oslo. Bildet er fra da skoleelever laget boktok fra det gamle til det nye biblioteket nå i vinter. Foto: Didrick Stenersen

Barnas Flyttebyrå flyttet 6000 bøker til Deichman Bjørvika

Torsdag hjalp tusen skolebarn til med å flytte 6000 bøker fra det gamle hovedbiblioteket på Hammersborg til Deichman Bjørvika. Med fargerike sekker med barnebøker fylte Barnas flyttebyrå gatene i Oslo og vekket det nye huset til liv med rop og dans.

– De viktigste bøkene for de viktigste lånerne kom på plass på Deichman Bjørvika i dag. Dette er en fest! Tusen takk til alle dere – vi gleder oss til å se dere igjen når huset åpner dørene, sa Merete Lie, avdelingsdirektør på Deichman Bjørvika, da barna var samlet i det nye biblioteket.

– Verdens beste bibliotek

Sølve Bovim Bugge (Foto: Deichmanske)

Barnas flyttebyrå bestod av elever fra Ila skole, Bolteløkka skole, Møllergata skole og St. Sunniva skole. En av elevene som var med i dag var Sølve Bovim Bugge fra 4. klasse på Ila Skole.

– Jeg kommer til å savne det gamle biblioteket, men det nye kommer til å bli verdens beste – også bedre enn det gamle, sier Sølve.

– En av de viktigste jobbene

Barna ble møtt med boller og saft da de kom til det nye biblioteket. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit ønsket barna velkommen til Deichman Bjørvika og snakket med barna om leseglede og de store opplevelsene bøker gir.

– Dere har gjort en av de viktigste jobbene. Der er å være med å flytte bøkene – det viktigste i biblioteket, sa Kronprinsesse Mette-Marit til barna da de var samlet i første etasje i Oslos nye hovedbibliotek.

Barna ble også hilset velkommen av ordfører Marianne Borgen og Selma Ibrahim fra NRK Supernytt. Sistnevnte danset BlimE-dansen med alle barna og var med på å få barna til å vekke det nye bygget med et rop.

– Fantastisk opplevelse

– Barnas flyttebyrå var en fantastisk opplevelse og viser hvor levende Deichman-bibliotekene våre er. Oslo kommune bygger Deichman Bjørvika for hele Oslos befolkning og alle lokalbibliotekene våre skal få merke at de har et nytt hovedbibliotek i ryggen, sier biblioteksjef Knut Skansen, og legger til:

Foto: Didrick Stenersen

– 28. mars ønsker vi store og små velkomne til en heidundrende åpning av Deichman Bjørvika. Vi gleder oss til å dele Oslos nye hovedbibliotek med dere.