Lanserer podkast om barnebøker

Arne Svingen synes barne- og ungdomslitteratur får altfor liten plass i mediene. Derfor lanserer han nå sin egen podkast om barnebøker.

”Svingens barnebokverden” er den første norske podkasten som utelukkende handler om barne- og ungdomsbøker.

 

Til tross for at bøker for barn og unge utgjør en stor andel av det som utgis i Norge, mener forfatter Arne Svingen at mediedekningen er altfor liten. Det ville han gjøre noe med.

 

«Tragisk»

– Det er tragisk at norsk barne- og ungdomslitteratur nærmest er usynlig i offentligheten, sier Arne Svingen.

– Siden det ikke finnes et eneste samtaleprogram om barnelitteratur i Norge i dag, fant jeg ut at jeg skulle bruke litt av tiden min til å snakke med interessante kollegaer. Programmet er rettet mot voksne og bør bli en gullgruve for de som vil vite mer om hva som rører seg i den norske barne- og ungdomslitteraturen. Målet mitt er at det skal bli gode og underholdende samtaler om bøker og forfatterskap.

 

Lene Ask og Tor Åge Bringsværd

Hver sending varer i cirka en time og har to gjester. I den første podkasten, som legges ut i disse dager, er gjestene Lene Ask og Tor Åge Bringsværd. Her kan du høre Lene Ask snakke om alt fra frykt og utforskningstrang til populariteten til fregnete jenter i USA… Tor Åge Bringsværd snakker om temaer som Syden, farlig fuktighet i garasjen – og selvsagt Karsten og Petra.

 

Programmet er forlagsuavhengig og uten sponsorer. ”Svingens barnebokverden” ligger nå ute på Soundcloud og iTunes.

 

 

https://soundcloud.com/svingensbarnebokverden