Byr på poesi

Når Poesifestivalen i Larvik går av stabelen for første gang i begynnelsen av juni, er det med et rikholdig program. Jan Erik Vold er en av lyrikerne som deltar.

– Vi er ganske stolte av å kunne arrangere en helt ny poesifestival i Norge.

– Dette er en del av prosjektet Poesihovedstad Larvik, som er initiert av Vestfold fylkeskommune og Larvik kommune. Bakgrunnen er den litterære arven i Vestfold, informerer prosjektleder Helle Riis, som sikter til både nålevende og avdøde poeter når hun snakker om litterær arv.

 

Fyldig program

 

Og det er et fyldig program hun byr på, når festivalen braker løs fra 10.–12. juni. Arrangørene har planlagt både seminarer, samtaler, slampoesi, stuntopplesninger, debatter og konserter. Hit kommer stemmer som Jan Erik Vold, Josefine Klougart, Vigdis Hjorth, Jan Jakob Tønseth, Ruth Lillegraven og Anne Grete Preus – for å nevne noen.

– Vi har noen av landets beste poeter og artister med oss på laget, og tre dager til ende kan du altså få poetiske opplevelser i alle former, opplyser Helle Riis.

 

De refuserte

 

Som «oppvarming» til festivalen blir det fagseminar om poesi fredag på dagtid, før det fredag kveld er  offisiell åpning med prolog av Vigdis Hjorth, utdeling av Wildenveyprisen, konsert med Tønes, minibokbad med Josefine Klougart og til slutt slampoesi med Fredrik Høyer, Taro Copper og Beatboxer Beatur i Mikrobryggeriet. Lørdagen byr på et omfattende program, hvor du blant annet kan overvære samtaler med forfattere som Steinar Opstad, Ruth Lillegraven, Margaret Skjelbred og Jan Erik Vold. Det blir også debatt mellom Ole Karlsen i Kulturrådets vurderingsutvalg, Jan Erik Vold, Annabelle Despard og Jan Jakob Tønseth under programposten #Refusert – etter at de to sistnevnte ble refusert av Kulturrådets innkjøpsordning i fjor. Det er Klassekampens Karin Haugen som styrer samtalen.

 

Poesigudstjeneste

 

Søndagen rundes av med poesigudstjeneste i Larvik kirke på formiddagen, og et ettermiddagsarrangement hvor Berit Reiss-Andersen snakker om sin bestefar, dikteren Gunnar Reiss-Andersen. Helt til slutt overlates scenen til Anne Grete Preus, som byr på konsert.

 

Foto hovedbilde: Gyldendal