11 000 på Krimfestivalen

Ny publikumsrekord for Krimfestivalens general Knut Gørvell.

– Fantastisk! fastslår festivalgeneral Knut Gørvell. Med over 11.000 besøkende satte den fjerde Krimfestivalen i Oslo ny publikumsrekord. Over 60 forfattere fra inn- og utland lokket publikum til mer enn 50 arrangementer over tre dager.

– Det har vært noen fantastiske dager, fastslår festivalsjef Gørvell. –Det har vært gjennomgående stinn brakke med et publikum som har vært usedvanlig fornøyde. Mange har påpekt det vi arrangørene også gleder oss over – at krimforfatterne ikke bare gir mye av seg selv, men også er meget rause overfor hverandre. Nå blir det gøy å starte planleggingen av neste års festival.

 

50 norske krimromaner

Gørvel – til daglig utviklingssjef for skjønnlitteratur i Capplen Damm – er primus motor bak festivalen. Men selv om Cappelen Damm er hovedarrangøren bak Krimfestivalen, har Gørvell med seg de fleste forlagene i Norge som medarrangører.

På festivalen opplyste Rivertonklubbens president Hans H. Skei at det i fjor utkom i overkant av 50 norske kriminalromaner.

 

Stor interesse

De nominerte til årets Rivertonpris er årets festivalforfatter, Gunnar Staalesen, sammen med Karin Fossum, Merete Junker, Asbjørn Jaklin og Marit Reiersgård.

Til innvendingen om at kriminallitteraturen får nok publisitet fra før – og ikke trenger sin egen festival – påpeker Gørvell at Cappelen Damm også arrangerer festivaler for lyrikk og alminnelig skjønnlitteratur.

Med 11.000 besøkende hersker det liten tvil om at interessen for kriminallitteratur blant publikum er stor.

 

 

FOTO:  Festivalgeneral Knut Gørvell – til daglig utviklingssjef for skjønnlitteratur i Cappelen Damm. (Foto: Tom Egeland)