Med Munch på maten

Bok med kreativ frokost for store og små. Nå er det endelig lov å leke med maten.

Foreldrene dine tok feil, det er lov å leke med maten. Og sunn mat trenger ikke være kjedelig. Med noen enkle grep kan brødskiva bli et lite kunstverk. Både frokosten og matpakken kan være morsom, og det trenger ikke være svette gulostskiver på tørt brød. Nå kan du få med deg Munchs «Skrik» i matpakke, eller hva med Batman til frokost?

 

Matkunst

 

Leik med maten

 

Leik med maten (Samlaget) presenterer flere oppskrifter og fremgangsmåter som gjør maten på tallerkenen morsommere og mer appellerende. I denne boka får du oppskrifter på pannekaker, grøt og brødskiver – men viktigst av alt: Du får vite hvordan du kan gjøre maten om til små kunstverk.

Disse små kunstverkene blir av forfatteren kalt Kunstskiveprosjektet, og er en serie matversjoner av ikoniske verk laget av kjente kunstnere, med en brødskive som lerret. Forfatteren skriver i boka at ideen er basert på den bokstavelige tolkningen av «matkunst», og et ønske om å gjøre kunsten mer tilgjengelig.

 

Ida-Skivenes.ashx

 

Prosjektet Leik med maten startet på Instragram. Ida Skrivenes syns det var gøy å skape matkunst og dele resultatet med sine nærmeste og publikum på instagram. Til tross for at hun ikke er noen kokk eller profesjonell kunstner har hennes matkunstverk tatt instagram med storm, og kunstverkene er nå tilgjengelige for alle i Leik med maten. 

 

Denne uken presenterer vi to kunstskiveprosjekter.

«Skrik» er et av de mest kjente maleri i verden, og det finnes mange gjenskapninger av dette motivet. Men ingen med kremost, selleri og paprika – før nå. Hvis du føler for Munchs Skrik til frokost trenger du kun en brødskive, kremost, selleri, hvitost, paprika og oliven. Denne matkunsten tar cirka 30 minutter å komponere.

 

Scream

 

Hvis du heller føler for en superheltbrødskive, er kanskje Batman midt i blinken?

 

batman

 

Ingredienser: brødskive, sjokoladepålegg, mandelflak og aprikos

1.  Skjer av eit stykke øvst på ei avlang brødskive eller eit polarbrød slik at du får innsvinga øyre.

2 . Dekk skiva med sjokoladepålegg eller blåbærsyltetøy. La det vere att eit munnstykke nedst. Legg på to jamstore mandelflak som auge og kutt til ein mandelbit som munn.

3. Om du vil, lag bat-symbol ved å skjere ut ein samantrykt aprikos med kniv eller saks.