Kraftig børsoppgang for Storytel

Storytelsjef Jonas Tellander (foto: Theresia Jatta Koelin)

Storytel-aksjen har doblet seg på Stockholm-børsen etter coronaens ankomst. Denne uka la lydbokkonsernet fram sterke markedstall for 2. kvartal 2020.

I midten av mars da coronaen stengte oss ned, lå aksjekursen i Storytel litt i overkant av 100 kroner. I går ble den handlet på nivåer rundt 220 svenske kroner. Børskursen verdsetter lydbokkonsernet til hele 13 milliarder kroner.

Passerer en million abonnenter

På tirsdag la Storytel fram markedstallene for 2. kvartal. Disse ble godt mottatt av markedet. DNB anbefaler nå kjøp av aksjen, og mener at kursmålet på kort sikt vil ligge på 250 kroner. Antallet abonnenter økte med 369 000 sammenlignet med samme periode i fjor. Storytel har med dette totalt kommet opp i 1,25 millioner abonnenter.

Norden klart viktigst

Hjemmemarkedet er det klart viktigste. I Norden har konsernet nå 832 000 abonnenter. I gjennomsnitt legger disse igjen rundt 150 kroner i måneden, hvilket gir kvartalsinntekter fra dette segmentet på litt over 360 millioner.

I resten av verden har Storytel 423 000 abonnenter, men disse betaler i gjennomsnitt kun halvparten av abonnementsprisen i Norden. Totalinntektene for kvartalet blir med dette ikke høyere enn 92 millioner.

Tredje kvartal er høysesong for strømmemarkedet og det blir spennende om den sterke veksten, understøttet av coronaen, vil fortsette sommeren igjennom.