Kolon vil unngå punktum

–Målet er overlevelse, sier Kolon-forlegger Bjørn Aagenæs, som blant annet setter sin lit til Gunnhild Øyehaug (bildet) denne høsten.

– Året hittil har vært preget av møter og beslutninger. Nå er Kolon et enmannsforlag og målet er overlevelse, kunne forlegger Bjørn Aagenæs meddele de fremmøtte under Kolons høstlansering. 

Et av høstens store Kolon-håp er Gunnhild Øyehaug, som hadde betydelig suksess med Vente, blinke. Nå er hun er aktuell med ny roman: Undis Brekke, en fortelling om den 37 år gamle Undis Brekke som vender tilbake til heimbygda.

 

Inderlig morsom

–Boka handler om å akseptere sin skjebne, og sin bakgrunn. Det er en klassisk, inderlig morsom roman om å være en moderne kvinne og bli seg selv – og mye annet, sier Bjørn Aagenæs.

Årets bøker spenner bredt sjangermessig, og Kolon kan også presentere en debutant på sin høstliste.

 

Norheims Facebook-funderinger

Pål Norheim – forfatter, Vagant-legende og skribent med tung Facebook-menighet – er ute med boken Oppdateringer:

–Det som begynte på Facebook, ble etter redigering en glimrende litterær dagbok full av refleksjoner over vår tid, reiser, personlige minner, vittige og presise observasjoner av ulike fenomener, sier Aagenæs.

 

Nordheim Guddal

 

Om ensomhet og sorg

Årets debutant har også Vagant-tilknytning: I Også det uforsonlige finnes skriver Anne Helene Guddal om ensomhet og sorg, sammenbrudd og uvirkelighet, men også gleden over vennskap, samhørighet.

–Diktene er utpreget tankesterke, åpne, vittige og slående, sier Aagenæs.

Endre Ruset er ute med sin første bok på ni år: Diktsamlingen Elsket og savnet skildrer intense dikt om døden i livet, og i litteraturen. Tone Hødnebøs gjendiktning av den canadiske poeten Anne Carsons debutbok, Glass, ironi og Gud, er endelig klar for utgivelse.

 

Historisk spenningsroman

Jørgen Gunnerud ble tildelt Rivertonprisen for Høstjakt i 2007. Nå fornyer forfatterskapet med Sju dager i september – en historisk spenningsroman fra 2. verdenskrig i Finnmark, med en politisk og menneskelig dimensjon.

Tina Åmodt kommer med sin første roman; Det blir aldri lyst her, en intens fortelling om kjærlighet, makt og avhengighet mellom to kvinner.

Kolon gjenutgir også en korrigert utgave av Walter Benjamins dobbeltklassiker Enveiskjørt gate og Barndom i  Berlin- rundt 1900, som har vært utsolgt i 10 år. Oversettelsen og etterordet er ved Henning Hagerup og Aagenæs selv.