Knivstikking på Holmlia bibliotek

  Deichman Holmlia (Foto: Deichman Holmlia Facebook)

  En 17 år gammel ungdomsarbeider er kjørt til sykehus etter at han ble knivstukket på Holmlia bibliotek i Oslo tirsdag ettermiddag. Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken.

  – Gjerningspersonen har kommet inn og gått målrettet mot vedkommende, utført handlingen og dratt fra stedet. Det fremstår ikke tilfeldig, men som en målrettet handling, sier politiets innsatsleder Anders Rønning til pressen på stedet.

  Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.26 tirsdag. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Gjerningspersonen hadde dekket til ansiktet.

  – Ved politiets ankomst fant vi en person knivstukket inne på det ene rommet på biblioteket, sier Rønning.

  Barn og ungdom til stede

  17-åringen har stikkskader, men betegnes ikke som livstruende skadd. Han er brakt til sykehus.

  Deichman bibliotek opplyser i en pressemelding at det var en av deres deltids-ungdomsarbeidere som ble knivstukket mens han var på jobb. De legger til at flere var til stede i ungdomsavdelingen da hendelsen skjedde.

  – Deichman Holmlia ble stengt i 18-tiden som følge av hendelsen (biblioteket har normalt åpent til kl. 19). Lånere som var til stede, ble ivaretatt av Deichmans ansatte. Politiet foretar vitneavhør. Bibliotekets ansatte blir ivaretatt av bedriftshelsetjeneste. Deichman opprettet krisestab så snart som mulig etter varsling av hendelsen, skriver Deichman.

  Ifølge biblioteket opplyser guttens pårørende at det etter forholdene står bra til med ham.

  – Svært alvorlig

  Ifølge politiet ser det ut til at gjerningspersonen utførte handlingen på egen hånd, men de utelukker ikke at flere har vært involvert.

  Foreløpig blir saken ikke betegnet som et drapsforsøk, ifølge innsatslederen.

  – Dette er en alvorlig sak med både ungdom og barn inne på biblioteket når det skjer. Det er veldig få som har fått det med seg av dem, men vi ser jo svært alvorlig på en sånn type hendelse, på en tidlig kveld tirsdag, med så mye barn og ungdom til stede, sier Rønning.

  Ukjent foranledning

  Politiet jobber med å sikre spor, snakke med vitner og skaffe bilder fra kameraovervåking. De kjenner ikke til foranledningen, men Rønning sier det er grunn til å tro at «noe ligger bak». Hendelsen skjedde i ungdomsavdelingen til Deichman bibliotek, som ligger i Holmlia senter.

  Kommunikasjonsdirektør Jørn Johansen i Deichman sier at det var flere personer på biblioteket som følges opp.

  – Det at vold utøves på biblioteket er det aller, aller verste for oss. Det er noe vi tar på det største alvor, sier Johansen til NRK.