Styrker laget med redaktør-trio

GÅR TIL VERBUM BIBELSKAPET: Marie Aubert (foto: David B. Torch)

Verbum forlag og Bibelselskapet styrker laget med sterk trio: Marie Aubert, Preben Jordal og Ulla Svalheim blir nye forlagsredaktører.

Verbum forlag og Bibelselskapet er på offensiven. Nå styrker de laget med Marie Aubert, Preben Jordal og Ulla Svalheim, som alle går inn i roller som nye forlagsredaktører.

– 2023 var året da vi virkelig satset på rekruttering. Vi ansatte Marit Worpvik som ny presseansvarlig og Julian Lysvik som ansvarlig for vårt unike oversettelsesarbeid. I tillegg til at vi var så heldige å få med Gabriel Moro som forlagsredaktør. Vi rakk ikke fullføre prosessen med nye forlagsredaktørstillinger før jul og nyttår, men vi er nå glade for å ta imot tre nye forlagsredaktører i staben, sier forlagssjef Arne Christian Konradsen.

NY FORLAGSREDAKTØR: Preben Jordal.

Preben Jordal tiltrer 15. april, etter at han avslutter sine verv som styreleder for Kritikerlaget og styremedlem i NFFO. Jordal er litteraturviter med lang fartstid som skribent, redaktør, oversetter og kritiker. Han har hatt flere tillitsverv i litteratur-Norge og vært en engasjert stemme i den litterære offentligheten siden begynnelsen av 2000-tallet. 

Marie Aubert  begynner som forlagsredaktør 1. mars. Aubert er skjønnlitterær forfatter og skribent, og har vært frilanser de siste to årene. Bøkene hennes er oversatt til 17 språk, og hun har mottatt Bjørg Vik-prisen (2023) og Ungdommens kritikerpris (2020). Aubert har lang fartstid fra forlagsbransjen, og har blant annet jobbet åtte år i Kagge forlag. Hun har tidligere vært journalist og kommunikasjonsrådgiver.  

NY FORLAGSREDAKTØR: Ulla Svalheim (foto: Gyldendal)

Ulla Svalheim er forfatter, kritiker og redaktør. Hun har jobbet i Verbum Bibelselskapet tidligere, men kommer nå fra stillingen som redaksjonssekretær i Klassekampens bokmagasin. Hun har tidligere vært redaktør for BLA (Bokvennen Litterær Avis) og litteraturkritiker i flere andre publikasjoner. Hun debuterte i 2022 med romanen «Til troende». 

– Vi er svært heldige som får Ulla, Preben og Marie med på laget. Vi har mange studiepoeng i teologi og kirkehistorie i Verbum og Bibelselskapet. Nå styrker vi staben med forlagsredaktører med bred erfaring fra mange deler av bokbransjen. Vi er i en vekstfase, og vi gleder oss stort over å bli flere, sier Konradsen.