Knausgård og Renberg-reunion

Tore Renberg (bildet) og Karl Ove Knausgård samler sitt gamle band Lemen til miniturné.

– Jeg vet ikke hvordan dette bandet høres ut i dag. Men jeg nynner fremdeles på sangene. Jeg har lyst til å høre dem igjen, sier Tore Renberg til Stavanger Aftenblad.

 

Nå planlegger han å samle Lemen – bandet som hadde sin siste øving en gang i 1995. Til sommeren skal de møtes igjen, øve inn de gamle låtene og gjøre noen spillejobber, blant annet i Stavanger konserthus 3. oktober og på Sentrum Scene i Oslo 13. oktober, melder Aftenbladet. På vokal: Tore Renberg. På trommer: Karl Ove Knausgård.

 

Knausgaard-Karl-Ovebeskåret

På trommer: Karl Ove Knausgård. (Foto: Forlaget Oktober)

 

I ruinene etter Kafkatrakterne

–Lemen var et band som oppsto i ruinene etter det legendariske bergensbandet Kafkatrakterne. Det var et The Aller Værste-inspirert, nynorsk vestlandsband med Knausgård-brødrene, Hans Kristian Mjelva på bass og Knut Olav Homlong på gitar. Så kom jeg til byen og satte fart på ting, sier Renberg. –Lemen tok en melodisk popdreining. Fremdeles nyveiv, fremdeles norskspråklig. Vi var flinke. Vi var smarte. Vi var et kortlivet band. Men vi visste å kle oss i fin dress.

 

TheAllerV

Forbilder: The Aller Værste.

 

Så ble Renberg forfatter: –Jeg etterlot meg disse mindre talentfulle Knausgård-brødrene i Bergen – før hevnen skulle komme noen år senere, flirer han, 19 år senere. Han og forfatterkamerat Karl Ove har minst en gang i året snakket om at de burde samle bandet igjen.

 

Tore og Tønes til presse

Tore Renberg har ikke vært fremmed for å ta med bok og musikk på veien, sist med artisten Tønes.

 

«Tore med venner»

Band-reunionen er et parløp med lanseringen av Tore Renbergs nye bok til høsten:

–Det blir «litt Tønes». Karl Ove skal intervjue meg om den nye boka mi. Vi skal snakke om gamle minner. Det blir musikk fra et band ingen har hørt om. Tore med venner, liksom. Vi satser på at alle har det kjekt, sier Renberg til Stavanger Aftenblad, og røper at ambisjonsnivået er akkurat passelig: –Nå er vi så halvgamle og avslappa til det meste at ingenting skremmer. Vi skal ikkje bli de neste U2. Vi skal bare spille og ha det kjekt.